Meny

Vil du eie litt av banken?

Snart kan flere bli medeiere i Sparebanken Sør. Allerede nå kan du melde din interesse for å kjøpe egenkapitalbevis i banken.

Bli medeier, kjøp egenkapitalbevis i banken

Sparebanken Sør har i dag en andel av kapitalen på børs. Nå tas over 3 milliarder kroner fra grunnfondet og omgjøres til nye børsnoterte egenkapitalbevis (bankens aksjer). De overføres til bankens største eier, Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør, som har som mål å selge en vesentlig andel av bevisene. Kanskje blir du en av de mange små og store nye eierne i landsdelens største sparebank?

Mer attraktivt å være medeier

I dag er om lag 16 % av kapitalen til banken børsnotert, og målet med konverteringen er å øke andelen til nærmere 40 %. Med de nye grepene vil egenkapitalbeviset til Sparebanken Sør bli mer attraktivt for store investorer. Samtidig er målet at mindre investorer, kunder og ansatte vil finne det attraktivt å bli eiere i Sparebanken Sør. En økning av den børsnoterte andelen av bankens kapital, gjør at den i større grad reflekterer bankens størrelse og at banken får en eierandelsbrøk på linje med sammenlignbare banker. Banken har også vedtatt å innføre kundeutbytte, for å dele av overskuddet med kundene.

– Vi håper og tror at mange av kundene våre og andre små og store investorer i landsdelen vil se på dette som en god mulighet til å bli eiere i Sparebanken Sør, sier Geir Bergskaug, administrerende direktør.

Mens vi venter

Konvertering og nedsalg vil tidligst bli gjennomført etter at Finanstilsynet har godkjent det, og de nye egenkapitalbevisene er overført til Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør. I mellomtiden er det mulig for deg å melde deg på en liste over interessenter, slik at du får beskjed når alt er klart.

Lenken åpnes i nytt vindu.

Vi ønsker å dele av overskuddet med kundeutbytte

Kundeutbytte fra 2023

Vi vil dele overskuddet med deg!