Meny

Fastrentelån

Et fastrentelån er et lån der du betaler en avtalt rente på lånet ditt for et bestemt antall år. På denne måten er du sikret en viss forutsigbarhet i din privatøkonomi. Fastrente kan passe for deg som ønsker å ha full kontroll på utgifter til boliglån i en periode frem i tid. Vi tilbyr fastrente fra 5,18 %.

Under 34 år? Les om fastrentelån UNG her.

Kunder som har lån og innskudd i banken kan få kundeutbytte fra 2023.

Viktig om fastrentelån

Om fastrente

Fastrenten kan endres på kort varsel, og fastsettes den dagen lånet blir utbetalt. Du finner rentene i prislisten for utlån.

Kombiner fastrente og flytende rente

Kombiner gjerne fastrentelån og lån med flytende rente. På den måten kan du sikre deg mot virkningen av renteoppgang, samtidig som du drar nytte av en rentenedgang.

Betingelser med fastrentelån

Det er viktig å være klar over at det er spesielle betingelser knyttet til fastrentelån. Du kan ikke uten videre endre terminbeløp, hoppe over en termin eller endre lengden på terminene så lenge renten er bundet.

Betale raskere enn avtalt?

Ønsker du å nedbetale et lån med fast rente raskere enn avtalt, vil det bli beregnet overkurs eller underkurs på lånet. Det betyr enkelt sagt at om rentenivået har sunket siden du fikk utbetalt lånet ditt, må du betale det banken taper i renteinntekter. Har rentenivået derimot steget, vil du bli godskrevet rentegevinsten. Vær obs på at ved utbetaling av eventuell underkurs, vil det medføre en skatt som for tiden er på 22 %. Overkurs er fradragsberettiget på samme måte som renter.