Meny

BSU - boligsparing for ungdom

BSU er den desidert beste formen for boligsparing for unge mennesker! 

Foto av dame som illustrerer BSU - boligsparing for ungdom

Du får bankens beste rente og inntil 5500 kroner i skattelette i året. Boligsparing for ungdom-konto kan gi deg viktig egenkapital til fremtidig kjøp av bolig, og er et godt utgangspunkt for å lettere kunne få boliglån i banken. Logg inn og fyll opp BSU-kontoen din her.

BSU 2021 - regler og betingelser

Her er BSU-reglene

Boligsparing for ungdom-regler er forholdsvis enkle å forholde seg til:

 • Du kan spare inntil 27 500 kroner hvert år.
 • Du kan totalt spare 300 000 kroner på kontoen.
 • Du må være 13 for å starte sparingen, men det kan lønne seg å vente til du begynner å betale skatt slik at du også får glede av skattefordelen.
 • Du kan spare til og med det året du fyller 33 år.
 • Du får skattefradrag på 20 prosent av årlig innbetalt sparebeløp, det vil si inntil 5500 kroner i skattelette.
 • Du får ikke skattefradrag dersom du helt eller delvis eier en primær- eller sekundærbolig.
 • Pengene du har spart opp må brukes til å kjøpe bolig eller betale boliglån. Hvis du ikke bruker pengene på bolig, må du tilbakebetale skattefradraget du har fått.
 • Du kan ikke bruke BSU til kjøp av fritidsbolig.
 • Når du har begynt å bruke av BSU-kontoen kan du ikke lenger spare mer i BSU - du kan imidlertid ta ut de pengene du har satt inn i inneværende år uten at du må avslutte sparing i BSU.
 • Ved fylte 34 år får kontoen en lavere rente
 • Når du avslutter din boligsparing for ungdom-konto, kan du ikke opprette ny senere.

BSU-rente

Rentebetingelsene for boligsparing for ungdom er betydelig bedre enn det banken tilbyr for vanlige høyrente- og sparekontoer. Sparebanken Sør har i dag en BSU-rente på 2,80 %, noe som faktisk er mer enn ett prosentpoeng bedre enn beste boliglånsrente!

BSU-sparing mulig selv etter boligkjøp

Dersom du skal kjøpe bolig snart, er det likevel smart å starte opp BSU-sparing så lenge du er under 34 år. Dette må gjøres før du tar opp lånet for senere å kunne betale ned lån på boligen du snart skal kjøpe.

Dersom du allerede har kjøpt bolig, er under 34 år og ikke har opprettet boligsparingskonto tidligere, kan du likevel starte opp BSU-sparing, men pengene kan bare brukes til kjøp av ny bolig og du får ikke skattefradraget. Snakk med din rådgiver om boligsparing for ungdom.

Lettere å få lån med BSU

BSU-sparing kan hensyntas ved beregning av hvor mye du kan låne. Det betyr at dersom du har for eksempel 200 000 kroner på BSU-kontoen din, får du anledning til å låne mer enn dersom du ikke har noen penger på BSU-kontoen din.

  

Tips til boligsparing for ungdom

Spare mer enn i BSU?

Når BSU-sparing er bra tips til gave

Supertipset til full BSU-konto