Meny

Elsparkesykkel-forsikring

Det er påbudt med ansvarsforsikring for elsparkesykkel og andre små elektriske kjøretøy som segway, hoverboard og ståhjuling. 

Elsparkesykkelforsikring er påbudt

Lovendringen fra 1. januar 2023 gjelder elektriske kjøretøy som går mellom 10 og 20 kilometer i timen. Dersom du eier et slikt kjøretøy, må du forsikre den.

Hva er ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikring for elsparkesykler og andre små elektriske kjøretøy er en påbudt forsikring som du må ha på kjøretøyet ditt. Forsikringen dekker skader som eventuelt kan oppstå på personer eller andres eiendeler dersom du kommer ut for et uhell der du er ansvarlig. Dersom du ikke har forsikringen, må du selv betale for de skader som oppstod - på både liv og eiendom. Merk deg at foreldre har et økonomisk ansvar dersom det er barn som kjører uforsikret og gjør skade.

Dette bør du vite om elsparkesykkelforsikring

Hva dekker ansvarsforsikringen?

Hvor mye koster elsparkesykkelforsikring?

Hva skjer om du ikke har elsparkesykkelforsikring?

Reglene for elsparkesykler

Endringer på eksisterende forsikringer hos Frende

I forbindelse med lovendringen, vil det også bli endringer på eksisterende innboforsikring og reiseforsikring hos Frende Forsikring. Dagens dekning for elsparkesykler forsvinner. Dette inkluderer også dekningen for elektriske kjøretøy i Frende ung. 


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen