Meny

Kundeutbytte til Sparebanken Sør-kunder

Vi har nå utbetalt over 400 millioner kroner i kundeutbytte for 2023! 

Ansatte i Sparebanken Sør jubler for kundeutbytte

Utbytte for 2023 ble automatisk utbetalt på kontoen i banken i april. Kunder i 2023 som skal motta utbytte, og som av ulike årsaker ikke har fått kundeutbytte på konto, fikk brev med informasjon i slutten av april.

Lokal bank med lokalt engasjement

Sparebankene i Norge har lang tradisjon med å gi tilbake til samfunnet. Vi har sponset lokale formål i alle år, og deler også ut gaver til lokalsamfunnet vi er en del av.

Kundeutbytte er en annen måte å gi tilbake på - direkte til kundene våre. Vi ønsker å dele av overskuddet med alle kunder - både privatpersoner og bedrifter. For en vanlig privatkunde vil utbyttet kunne utgjøre flere tusen kroner i året.

Prøv kalkulatoren for kundeutbytte

Legg inn hvor mye du har i lån og innskudd, og se hvor mye kundeutbytte du kan få. Kalkulatoren baserer seg på et regneeksempel med 0,36 % kundeutbytte.

  • kr
  • kr

Beregnet kundeutbytte

kr

Minimum utbetaling er satt til 100 kroner. Du kan få utbytte av maks to millioner i lån i banken, og maks to millioner i innskudd i banken. Personer med felles lån kan få utbytte for inntil fire millioner kroner.

Hvordan blir kundeutbyttet fastsatt?

Kundeutbyttet skal betales ut direkte fra banken til deg som er kunde hos oss. Hvor stort utbyttet blir for deg, avhenger av bankens årsresultat og hvor mye lån og innskudd du har gjennom året. Det er styret i banken som hvert år foreslår nivå på kundeutbytte, og det skal fastsettes av bankens generalforsamling.

Styrets forslag blir offentliggjort i første halvdel av februar og selve vedtaket fra generalforsamlingen foreligger normalt siste uken av mars.

Både privatkunder og bedriftskunder kan få utbytte for opp til to millioner i lån og to millioner i innskudd per kunde. Basert på 2023-regnskapet ble det vedtatt et kundeutbytte på om lag 0,36 % av dette. Kundeutbytte ble første gang utbetalt i 2023.

Eksempler på utregning av utbytte

Den enkleste måten å beskrive hvor mye kundeutbytte vi kan dele ut, er å gi et par eksempler. Nivået på kundeutbytte fastsettes hvert år, og eksemplene er basert på hvordan kundeutbyttet kan bli med 2023-regnskapet, dersom styrets forslag vedtas av generalforsamlingen.   

Lån på en million

Dersom du er kunde hos oss med et lån på en million, kunne ditt kundeutbytte tilsvare 1 million * 0,36 % = 3600 kroner. Du kunne altså fått utbetalt 3600 kroner i kundeutbytte med én million i lån hos oss.

Familie med fire millioner i lån og fem hundre tusen i sparing

Dersom dere er en familie der begge partnere har to millioner hver i boliglån og dere sparer til sammen 500 000 kroner på konto, så kan kundeutbyttet samlet tilsvare 16 200 kroner.

Regnestykket er satt opp slik:
(4 millioner kroner + 0,5 millioner kroner) * 0,36 % = 16 200 kroner.

Verdt å vite om kundeutbytte

Nyttig praktisk informasjon om kundeutbytte

Spørsmål og svar om kundeutbytte

Hva hvis jeg blir kunde midt i året?

Må jeg fortsatt være kunde i banken for å kunne få utbetalt utbytte?

Hvordan fungerer det dersom jeg har medlåntakere?

Jeg har ikke konto i Sparebanken Sør lenger, hva skjer da?

Jeg har bare en BSU-konto. Hvordan får jeg pengene utbetalt?

Kan jeg få utbytte på pengene på depositumskontoen min?

Hvordan utbetales kundeutbytte til dødsbo?

Vi støtter lokalsamfunnet

Søk om gaver fra gavefondet vårt

Søk om gaver

Gjennom utdeling av gaver ønsker banken å stimulere til engasjement og utvikling i landsdelen.

Tips når du bytter bank

Å flytte til Sparebanken Sør er mye enklere enn du tror. Det eneste du trenger er BankID og ti minutter. Vi gjør jobben for deg og lover en smidig overgang.

I Sparebanken Sør får du din egen rådgiver

Din egen rådgiver

Visste du at du har en egen finansiell rådgiver som kan hjelpe deg med både lån, sparing og forsikring her i Sparebanken Sør?

Sperr kort, konto, nettbank og BankID døgnet rundt dersom du trenger det

Døgnåpen hjelp til sperring, BankID og mer

Mistenker du svindel, eller trenger du hjelp til å løse opp sperret kodebrikke, glemt passord eller andre tekniske problemer? Ta kontakt med kundesenteret vårt hele døgnet.