Meny

Kundeutbytte til Sparebanken Sør-kunder

Hurra! Vi har delt ut 226 millioner i kundeutbytte for 2022! 🎉

Vi deler ut 226 millioner i kundeutbytte for 2022!

Kundeutbytte kan bli utbetalt til både personkunder og bedriftskunder med innskudd og lån i banken vår. Utbytte for 2022 ble automatisk utbetalt på kontoen 19. april 2023.

Lokal bank med lokalt engasjement

Sparebankene i Norge har lang tradisjon med å gi tilbake til samfunnet. Vi har sponset lokale formål i alle år, og deler også ut gaver til lokalsamfunnet vi er en del av.

Kundeutbytte er en annen måte å gi tilbake på - direkte til kundene våre. Vi ønsker å dele av overskuddet med alle kunder - både privatpersoner og bedrifter. For en vanlig privatkunde vil utbyttet kunne utgjøre flere tusen kroner i året.

Prøv kalkulatoren for kundeutbytte

Legg inn hvor mye du har i lån og innskudd, og se hvor mye kundeutbytte du kan få. Kalkulatoren baserer seg på et regneeksempel med 0,20 % kundeutbytte.

  • kr
  • kr

Beregnet kundeutbytte

kr

Minimum utbetaling er satt til 100 kroner. Du kan få utbytte av maks to millioner i lån i banken, og maks to millioner i innskudd i banken. Personer med felles lån kan få utbytte for inntil fire millioner kroner.

Hvordan blir kundeutbyttet fastsatt?

Kundeutbyttet skal betales ut direkte fra banken til deg som er kunde hos oss. Hvor stort utbyttet blir for deg, avhenger av bankens årsresultat og hvor mye lån og innskudd du har gjennom året. Det er styret i banken som hvert år foreslår nivå på kundeutbytte, og det skal fastsettes av bankens forstanderskap.

Styrets forslag blir offentliggjort i første halvdel av februar og selve vedtaket fra forstanderskapet foreligger normalt siste uken av mars.

Både privatkunder og bedriftskunder kan få utbytte for opp til to millioner i lån og to millioner i innskudd per kunde. Basert på 2021-regnskapet kunne kundeutbyttet vært om lag 0,20 % av dette. Kundeutbytte blir første gang utbetalt i 2023.

Eksempler på utregning av utbytte

Den enkleste måten å beskrive hvor mye kundeutbytte vi kan dele ut, er å gi et par eksempler. Nivået på kundeutbytte fastsettes hvert år, og eksemplene er basert på hvordan kundeutbyttet kunne vært med 2021-regnskapet.   

Lån på en million

Dersom du er kunde hos oss med et lån på en million, kunne ditt kundeutbytte tilsvare 1 million * 0,20 % = 2000 kroner. Du kunne altså fått utbetalt 2000 kroner i kundeutbytte med én million i lån hos oss.

Familie med fire millioner i lån og fem hundre tusen i sparing

Dersom dere er en familie der begge partnere har to millioner hver i boliglån og dere sparer til sammen 500 000 kroner på konto, så kan kundeutbyttet samlet tilsvare 9000 kroner.

Regnestykket er satt opp slik:
(4 millioner kroner + 0,5 millioner kroner) * 0,20 % = 9000 kroner.

Verdt å vite om kundeutbytte

Nyttig praktisk informasjon om kundeutbytte

Spørsmål og svar om kundeutbytte

Hva hvis jeg blir kunde midt i året?

Må jeg fortsatt være kunde i banken for å kunne få utbetalt utbytte?

Hvordan fungerer det dersom jeg har medlåntakere?

Jeg har ikke konto i Sparebanken Sør lenger, hva skjer da?

Jeg har bare en BSU-konto. Hvordan får jeg pengene utbetalt?

Kan jeg få utbytte på pengene på depositumskontoen min?

Hvordan utbetales kundeutbytte til dødsbo?

Vi støtter lokalsamfunnet med gaver og sponsing

Foreslår å dele ut 226 millioner i kundeutbytte

– Resultatet for 2022 viser at vi er en solid bank. Når vi nå har muligheten til å dele ut kundeutbytte for første gang, er det positivt med et overskudd som legger til rette for det.

Tips når du bytter bank

Å flytte til Sparebanken Sør er mye enklere enn du tror. Det eneste du trenger er BankID og ti minutter. Vi gjør jobben for deg og lover en smidig overgang.

Vi støtter lokalsamfunnet med gaver

Vi sponser

Ved å sponse formål i Agder og Vestfold og Telemark, ønsker vi å uttrykke og forsterke bankens verdier.
Vi støtter fotballskole for barna

Søk om gaver

Gjennom utdeling av gaver ønsker banken å stimulere til engasjement og utvikling i landsdelen.