Meny

BankID

Bruk BankID til identifisering og signering på nett - det gjør hverdagen enklere for deg. Du kan benytte samme BankID uansett hvilken norsk bank du benytter deg av. Bestill BankID i nettbanken - du finner det i menyen.

Bestill BankID i nettbanken, du finner det i menyen vår

Hva er BankID?

BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nettet. I den fysiske verden identifiserer du deg med pass, førerkort eller bankkort. I den elektroniske verden kan du bruke din BankID for å bekrefte hvem du er.

Fordeler med BankID

  • Samme brukernavn og passord for å logge inn på de brukerstedene som tilbyr BankID.
  • Med BankID utstedt av Sparebanken Sør kan du logge inn i andre nettbanker og omvendt. De fleste bankene i Norge tilbyr bruk av BankID.
  • Du kan signere avtaler og kontrakter elektronisk på internett. Du slipper altså å møte opp for å vise legitimasjon ved signering av dokumenter.
  • Det koster ingenting å bruke BankID.

Identifisering

Identifisering benyttes når du bruker BankID som elektronisk legitimasjon, for eksempel når du logger deg inn i nettbanken.

Signering

Du kan bruke BankID til elektronisk signering av avtaler og dokumenter, for eksempel søknad om barnehageplass, adresseendring og refinansiering av lån. En elektronisk signatur med BankID er like bindende som en håndskrevet signatur på papir.

En samlet banknæring står bak BankID

En samlet banknæring med hele den norske befolkning som kundegrunnlag, står bak BankID-initiativet. BankID utstedes av de aller fleste bankene i Norge.

Se også

Hvor får jeg BankID?

Bestill BankID

BankID bestilles i nettbanken. Legg inn mobilnummer og e-postadresse i bestillingen. Vi ber deg lese igjennom avtalen for å sette deg inn i sikkerhetsreglene for BankID.

Bytte passord på BankID

Du bytter passord når du logger inn med BankID i nettbanken, har lagt inn engangskode og personlig passord. Velg Endre passord i stedet for OK, og du kan endre BankID-passordet ditt.

Sperre BankID

Dersom du har behov for å sperre din BankID kan du gjøre dette i nettbanken eller ringe kundesenteret på telefon 38 10 92 00. 

Ofte stilte spørsmål om BankID

Jeg har glemt eller blokkert passordet til nettbanken - hva gjør jeg?

Om du har glemt passordet til nettbanken, eller fått blokkert passordet, så kan du klikke på Glemt passord-lenken under valgene BankID eller Logg inn uten BankID i påloggingsvinduet. Det er kun mulig å bestille nytt BankID-passord her dersom BankID-en din er utstedt av Sparebanken Sør.

Slik lager du gode passord.

Identifisering med BankID på mobil kan kun gjøres der BankID på mobil er utstedt av Sparebanken Sør.

Husk at du kan bruke informasjon fra mobilbanken eller kortkompis for å svare på noen av spørsmålene som stilles.

Glemt passord til pålogging med BankID

Dersom du vet at du trenger nytt passord til BankID-pålogging, kan du bruke denne lenken for å bekrefte at du er du, og få tilsendt nytt passord.

Lag nytt BankID-passord

Glemt passord til pålogging uten BankID

Dersom du vet at du trenger nytt passord til pålogging uten BankID, kan du bruke denne lenken for å bekrefte at du er du, og få tilsendt nytt passord.

Lag nytt passord til pålogging uten BankID 

Her finner du andre ofte stilte spørsmål om nettbanken

Hvordan bestiller jeg kodebrikke?

Dersom du har BankID på mobil, kan du logge deg inn i nettbanken og sende oss en melding om å sende deg ny kodebrikke. Du kan også sende oss en melding fra mobilbanken, eller ringe oss på telefon 38 10 92 00, så hjelper vi deg.

Tips: Nå kan du laste ned en BankID-app som kan brukes istedenfor kodebrikken din.

Kan man få BankID når man er under 18 år?

Ungdom fra 13-17 år kan få BankID dersom de har godkjenning fra forelder/verge. Les mer om BankID for ungdom her.

Hvordan logger jeg på med BankID?

Enten du er student som trenger BankID for å motta lån og stipend fra Lånekassen, eller du bare ønsker BankID, så kan du bestille bankID på følgende måte:

Logg inn i nettbanken med kodebrikke, alternativ Uten BankID. Velg BankID i menyen og følg bestillingsprosessen, husk å åpne dokument om hva BankID er, lese og så bekrefte at det er lest. Bekreft bestilling av BankID og logg ut av nettbanken.

Du mottar en e-post som må åpnes for å finne det nye passordet. Logg inn i nettbanken via alternativ Med BankID. Denne påloggingen krever en relativt ny nettleser. Tast inn brukernavn og kode fra kodebrikken. Neste vindu ber om passord, tast inn det du fikk på e-post, og velg Nytt passord, slik at du kan lage ditt eget personlige passord her.

Nå er din BankID registrert, og du kan benytte denne påloggingsmetoden til å logge inn med BankID på andre nettsider som hos Lånekassen og Skatteetaten. Benytt innlogging med BankID i nettbanken fra nå av, da dette er den sikreste påloggingsmetoden til nettbank.

PS: Dersom kontoen din er opprettet etter 1. mars 2007, må passet ditt være registrert i banken som legitimasjon. Ellers får du ikke bestilt BankID. Kunder registrert før denne datoen kan bestille BankID uten at pass er registrert i banken.

Logg inn og bestill BankID her.

Jeg har ikke mottatt BankID-passordet på e-post?

Enkelte e-postklienter, som f.eks. Gmail, sorterer passord-e-post til søppelpost/spamfilteret, du vil finne passordet der.

Hvordan kommer jeg i gang med nettbank?

Første gang på www.sor.no og i nettbanken? Slik logger du inn i nettbanken.

Se hvordan du får deg nettbankavtale og kodebrikke her.

BankID-appen er enda enklere. Enda raskere.

BankID-app - les mer her

Nå kan du laste ned en app på mobilen din som erstatter kodebrikken ved pålogging eller signering med BankID.
Sperr kort, konto, nettbank og BankID døgnet rundt dersom du trenger det

Døgnåpen hjelp til sperring, BankID og mer

Mistenker du svindel, eller trenger du hjelp til å løse opp sperret kodebrikke, glemt passord eller andre tekniske problemer? Ta kontakt med kundesenteret vårt hele døgnet.

Tips når du bytter bank

Å flytte til Sparebanken Sør er mye enklere enn du tror. Det eneste du trenger er BankID og ti minutter. Vi gjør jobben for deg og lover en smidig overgang.

Illustrasjonsfoto | kodebrikke til bruk ved innlogging, med eller uten BankID

Forskjellen på kodebrikke, BankID og BankID på mobil

Lurer du på om det er forskjell på kodebrikke og BankID, og hva er BankID på mobil og BankID-appen i alt dette? Vi forklarer de ulike innloggingsløsningene for deg.


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen