Meny

Husk regionsperre

Et tiltak mot kortsvindel, for å øke sikkerheten rundt kortbruk, er å legge inn regionsperre på kortene dine. Kortene vil fungere som normalt både i inn- og utland, inntil du selv setter regionsperre i nettbanken eller mobilbanken.

Om regionsperre

Regionsperre gjelder ikke alltid ved netthandel, kun ved fysisk bruk i terminal. Det er ikke mulig å sette regionsperre for Norge.

Regionsperre i nettbanken og mobilbanken

Du kan når som helst se eller endre regionsperre i nettbanken ved å velge 'Kort/Regionsperre' i nettbankmenyen, eller du kan benytte mobilbanken. Vi anbefaler at du benytter standardvalg som er at kortet skal være gyldig i Norge og Norden, og sperret for øvrige regioner på alle kort. Alle kunder fra 15 år kan ha nettbank og mobilbank

Regionsperre for dem under 15 år

Ungdomskort til dem under 15 år og lommepengekortet kan også åpnes og lukkes for regioner - de blir levert åpne for alle regioner. Kontakt banken dersom du skal endre på regionsperren for bankkort til en under 15 år.

Husk å åpne regionsperren før ferien

Har du ikke husket å åpne regionsperren, er det likevel ingen krise. Du kan når som helst oppheve sperren i nettbanken, mobilbanken, eller ringe banken. Om du prøver å ta ut penger i et land du har sperret for, blir kortet avvist, men ikke inndratt.

Andre tips

Ta med kodebrikken

Husk å ta med kodebrikken i ferien slik at du enkelt kan ha oversikt over forbruket, bekrefte betalinger og oppheve regionsperren i nettbanken.

SMS-varsling

Du kan motta SMS-varsel dersom kortet blir brukt i en region du har sperret for, enten du bruker kortet selv, eller det er et forsøk på kortsvindel. Du kan selv skru av og på SMS-varsel i nettbanken.

Oversikt over land i hver region


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen