Meny

Fastrentelån UNG

Fastrentelån UNG er for deg under 34 som kan få et fastrentelån der du betaler en avtalt rente på lånet ditt for et bestemt antall år. På denne måten er du sikret en viss forutsigbarhet i privatøkonomien din. Fastrente kan passe for deg som ønsker å ha full kontroll på utgifter til boliglån i en periode frem i tid. Vi tilbyr nå fastrente fra 4,90 %.

Viktig om fastrentelån UNG

Om fastrente

Fastrenten kan endres på kort varsel, og fastsettes den dagen lånet blir utbetalt. Du finner renten i prislisten for utlån.

Kombiner fastrente og flytende rente

Kombiner gjerne fastrentelån UNG og lån med flytende rente. På den måten kan du sikre deg mot virkningen av renteoppgang, samtidig som du drar nytte av en rentenedgang.

Betingelser med fastrentelån

Det er viktig å være klar over at det er spesielle betingelser knyttet til fastrentelån UNG. Du kan ikke uten videre endre terminbeløp, hoppe over en termin eller endre lengden på terminene så lenge renten er bundet.

Betale raskere enn avtalt?

Ønsker du å nedbetale et fastrentelån raskere enn avtalt, vil det bli beregnet overkurs eller underkurs på lånet. Det betyr enkelt sagt at om rentenivået har sunket siden du fikk utbetalt lånet ditt, må du betale det banken taper i renteinntekter. Har rentenivået derimot steget, vil du bli godskrevet rentegevinsten.

Vær obs på at ved utbetaling av eventuell underkurs, vil det medføre en skatt som for tiden er på 22 %. Overkurs er fradragsberettiget på samme måte som renter.

34 år eller eldre? Les mer om fastrentelån for deg her.