Meny

Ungdomskort

Ungdomskortet til Sparebanken Sør er et internasjonalt bankkort for ungdom som er knyttet direkte til kontoen din. Ungdomskortet er for deg fra 13-17 år.

Om ungdomskortet

Hvor kan jeg bruke ungdomskortet?

Du kan bruke ungdomskortet vårt i Norge og utlandet. I Norge kan du betale med ungdomskortet i betalingsterminaler merket med BankAxept eller Visa, og ta ut penger i alle norske minibanker. Kortet kan brukes til kontaktløs betaling.

Ungdomskort utstedt etter september 2019 kan brukes til netthandel og i apper. Dersom ditt eldre ungdomskort ikke kan brukes til dette, må du bestille nytt kort for å få denne tilgangen. Netthandelsgrensen er 8000 kroner, se mer om beløpsgrenser her.

Du kan også sette inn og ta ut penger i matbutikken med kortet - les mer om hvilke butikker og hvordan det fungerer med kontanttjenester i butikk her.

Online-kort

Ungdomskortet er et såkalt online-kort. Det betyr at minibanken eller betalingsterminalen må oppnå kontakt med banken for at du skal få brukt kortet. Dette gir økt trygghet ved at du da ikke kan ta ut mer enn det du har disponibelt på konto.

Beløpsgrense

Det er beløpsgrense på kortet, og dersom du har disponibelt på konto, kan du bruke kortet til kjøp og minibankuttak for inntil kr 8 000 i løpet av 4 dager.

Tips til deg

  • Du får din egen 4-sifrede PIN-kode som bare du kjenner til. Hold koden hemmelig, og ikke oppbevar koden og kortet sammen. Du kan også hente PIN-koden i nett- eller mobilbanken.
  • Vi anbefaler Kortkompis og mobilbanken for å ha oversikt over hva du har på kontoen din og hvor du har brukt kortet ditt.

Er du ikke kunde?

Dersom du ikke er kunde hos oss fra før, klikk på lenken under for å bli kunde, og send inn kopi av gyldig pass til banken. Du må få hjelp av en forelder/verge for å bli kunde dersom du er under 15 år. Deretter kan du søke om ungdomskort.

Bli kunde

Aktiver kortet for netthandel

Alle kort fra Sparebanken Sør sendes ut inaktive for netthandel. Kortet blir automatisk aktivert ved første gangs bruk i betalingsterminal med chip og PIN-kode, eventuelt kan du aktivere det for netthandel i mobil- eller nettbanken.

Digitalt kort

Alle våre kort fås også som digitale kort. Det betyr at når du bestiller et betalingskort i Sparebanken Sør, utstedes det automatisk en digital versjon av dette kortet som umiddelbart er tilgjengelig i nett- og mobilbanken din, i tillegg til i Kortkompis. Kortet kan brukes til netthandel med én gang, og du kan sitte godt i stolen og bestille det du skal uten å måtte vente på det fysiske kortet. Du har digitalt kort tilgjengelig for alle kort du har fått utstedt av Sparebanken Sør. 

 

Illustrasjonsfoto | Bruk ungdomskortet i Google Pay

Nyttig for deg

Mobilbank

Sperring av kort

Kundeprogram for ungdom