Meny

Ungdomskort

Ungdomskortet til Sparebanken Sør er et internasjonalt bankkort for ungdom som er knyttet direkte til kontoen din. Ungdomskortet er for deg fra 13-17 år.

Om ungdomskortet

Hvor kan jeg bruke ungdomskortet?

Du kan bruke ungdomskortet vårt i Norge og utlandet. I Norge kan du betale med ungdomskortet i betalingsterminaler merket med BankAxept eller Visa, og ta ut penger i alle norske minibanker. Kortet kan brukes til kontaktløs betaling.

Ungdomskort utstedt etter september 2019 kan brukes til netthandel og i apper. Dersom ditt eldre ungdomskort ikke kan brukes til dette, må du bestille nytt kort for å få denne tilgangen. Netthandelsgrensen er 8000 kroner, se mer om beløpsgrenser her.

Online-kort

Ungdomskortet er et såkalt online-kort. Det betyr at minibanken eller betalingsterminalen må oppnå kontakt med banken for at du skal få brukt kortet. Dette gir økt trygghet ved at du da ikke kan ta ut mer enn det du har disponibelt på konto.

Beløpsgrense

Det er beløpsgrense på kortet, og dersom du har disponibelt på konto, kan du bruke kortet til kjøp og minibankuttak for inntil kr 8 000 i løpet av 4 dager.

Tips til deg

  • Du får din egen 4-sifrede kode som bare du kjenner til. Hold koden hemmelig, og ikke oppbevar koden og kortet sammen.
  • Bruk gjerne Kortkompis eller vår mobilbank for å ha oversikt over hva du har på kontoen din og hvor du har brukt kortet ditt.

Aktiver kortet for netthandel

Alle kort fra Sparebanken Sør sendes ut inaktive for netthandel. Kortet blir automatisk aktivert ved første gangs bruk i betalingsterminal med chip og PIN-kode, eventuelt kan du aktivere det for netthandel i mobil- eller nettbanken.

Illustrasjonsfoto | Bruk ungdomskortet i Google Pay

Nyttig for deg

Mobilbank

Sperring av kort

Kundeprogram for ungdom