Meny

Lommepengekortet

La barna få mulighet til å betale med kort. Sparebanken Sør tilbyr lommepengekortet til dem under 13 år som er klare for å prøve seg på betalingskort. For å få lommepengekortet må barnet åpne en egen lommepengekonto i Sparebanken Sør, levere gyldig legitimasjon, og en foresatt må være kunde i banken og godkjenne bestillingen.

Lommepengekortet er trygt

Lommepenger kan overføres til kortet via nettbank eller mobilbank. Med lommepengekortet kan barna tidlig lære å håndtere kort - i trygge rammer. Dere har full oversikt over kortbruken i nettbanken/mobilbanken, og dere kan selv bestemme saldo på kontoen. Lommepengekortet kan brukes i betalingsterminaler merket BankAxept eller Visa, både i Norge og i utlandet. Kortet kan også brukes kontaktløst - les mer om kontaktløs betaling her.

Beløpsgrense på lommepengekortet

For lommepengekortet er beløpsgrensen totalt 1000 kroner per 4 dager i Norge og i utlandet.

Vi anbefaler barnet å laste ned vår Kortkompis-app, slik at barnet enkelt kan se hvor mye penger som er på kortet.

Erfaring med lommepengekortet

Les om vår bloggers erfaring med lommepengekortet for sitt barn: Lommepengekortet i praksis.

Nyttig informasjon

Sperring av kort

Kortkompis - enkel app for saldosjekk

Nyttig for barn under 13 år

Gulleklubben for barn

Lær barna å spare tidlig! Gulleklubben er en spareklubb for barn med blant annet barnekonto, bursdagsgave og årlige arrangementer.

Les mer om Gulleklubben

Barnet ikke kunde?

Dersom barnet ditt ikke er kunde hos oss fra før, kan du bestille konto til barnet i nettbanken. Etter det kan du bestille lommepengekortet.