Meny

Aksjehandel for bedrifter

Vi tilbyr en komplett og sikker løsning for deg som vil handle i aksjer på nett. Internetthandel tilbys via Norne Securities, et fullservice verdipapirforetak eid av en rekke frittstående sparebanker.

Forutsetninger for aksjehandel

Tilgang til aksjehandel for bedriften forutsetter at bedriften er kunde i Sparebanken Sør og har eller får etablert VPS-konto hos oss.

Nytt krav: Legal Entity Identifyer (LEI) for foretak som handler aksjer

Finanstilsynet utvikler et nytt transaksjonsrapporteringssystem (TRS) som følge av forordning (EU) nr. 600/2014 om markeder for finansielle instrumenter (MiFID II) og planlagt innføring av regelverket i Norge fra 1. januar 2018. Rapporteringsplikten omfatter, som tidligere, transaksjoner i finansielle instrumenter notert på regulert marked og dermed foretaks aksjehandler gjennom Norne Securities.

Alle foretak som handler aksjer gjennom Norne Securities må derfor skaffe seg LEI-nummer.
LEI-nummer må skaffes fra autorisert tilbyder og er en kostnadsbelagt tjeneste. Eksempel på tilbydere som kan kontaktes i denne forbindelse er:

For mer informasjon om dette ta kontakt med din rådgiver i Sparebanken Sør eller ta kontakt med vps@sor.no.

Veiledning

Dersom du er usikker på hvordan internetthandelen fungerer og hvordan du kommer i gang, kontakt Sparebanken Sør Investeringsrådgivning på telefon (+47) 38 17 04 15.