Meny

Aksjehandel for bedrifter

Sparebanken Sør Investeringsrådgivning tilbyr rådgivning og andre tjenester innenfor aksjehandel. Kontakt vår aksjemegler dersom du ønsker slike tjenester.

Aksjehandel via meglerbordet

Aksjehandel for bedrifter gjøres via meglerbordet. Vår aksjemegler har mulighet for å gi råd når det er mulig og ønskelig, for eksempel om selskaper på OBX-listen (selskaper med god analysedekning). Aksjehandel gjelder handel av aksjer på Oslo Børs.

Forutsetninger for aksjehandel

Tilgang til aksjehandel for bedriften forutsetter at bedriften er kunde i Sparebanken Sør og har eller får etablert VPS-konto hos oss. Enkeltmannsforetak kan, under gitte forutsetninger, knyttes opp mot privat nettbank og få egen handleprofil.

Nytt krav: Legal Entity Identifyer (LEI) for foretak som handler aksjer

Finanstilsynet utvikler et nytt transaksjonsrapporteringssystem (TRS) som følge av forordning (EU) nr. 600/2014 om markeder for finansielle instrumenter (MiFID II) og planlagt innføring av regelverket i Norge fra 1. januar 2018. Rapporteringsplikten omfatter, som tidligere, transaksjoner i finansielle instrumenter notert på regulert marked og dermed foretaks aksjehandler gjennom Norne Securities.

Alle foretak som handler aksjer gjennom Norne Securities må derfor skaffe seg LEI-nummer.
LEI-nummer må skaffes fra autorisert tilbyder og er en kostnadsbelagt tjeneste. Eksempel på tilbydere som kan kontaktes i denne forbindelse er:

For mer informasjon om dette ta kontakt med din rådgiver i Sparebanken Sør eller ta kontakt med vps@sor.no.