Meny

La spareroboten gjøre jobben for deg

Mange av fondskundene våre starter med en spareavtale på 1 000 kroner per måned. Hvis du ønsker å spare mer eller mindre, kan du enkelt justere dette.

Går du gjennom spareroboten, vil du, basert på svarene dine, få personlig tilpasset råd om hvilket eller hvilke fond som kan passe for akkurat deg.

Bruk spareroboten vår

Hvor lenge vil du spare?

Tenker du langsiktig med sparingen din og ikke har planer om å bruke pengene med det første, vil det ofte være smart å plassere pengene i fond.

Kontakt oss gjerne om fondssparing

Lurer du på om fondssparing er noe for deg, eller trenger du hjelp til å finne hvilke type fond som kan passe deg? Kontakt gjerne rådgiveren din, så får du den hjelpen du trenger. Du kan booke møte via nett- eller mobilbanken.

Ikke kunde? Avtal møte med digital rådgiver her.

Hvorfor anbefales fondssparing?

Fondsparing har historisk, over tid, gitt vesentlig høyere avkastning enn sparing på bankkonto. For å lykkes i fondsmarkedet er det lurt å sette sparingen i system; etablere en fast månedlig spareavtale og tenke langsiktig.

Hvordan kjøpe og selge fond?

Nett- og mobilbanken vår gjør det enkelt å gjøre handle fond. Logg inn for å handle med fond (nettbanken åpnes i nytt vindu). Du kan både starte en spareavtale og kjøpe fond som en engangshendelse herfra.

Vi bruker fondsportalen til Norne, og du kan også gå til din side i fondsportalen for å se flere detaljer. Skal du kjøpe fond i fondsportalen til Norne, trykker du på «Kjøp fond». I neste steg velger du fondet du ønsker å kjøpe og legger inn beløp og konto. Her kan du også starte en spareavtale.

Ønsker du å selge fond, må du i fondsportalen først velge «Se konto». Videre trykker du på «Selg» ved siden av fondet du ønsker å selge, så legger du inn beløp og hvilken konto du ønsker at pengene skal utbetales til.

Hvordan får jeg oversikt over fondene mine?

Ønsker du å se fondsbeholdningen og detaljer rundt avkastningen, finner du det enkelt i nett- eller mobilbanken. Ved å trykke på menypunktet «Dine fond og aksjer» får du full oversikt over fondene dine. 

Drømmer du om hytte? Med spareroboten på laget kan du oppnå drømmen.

Relevant for deg som vil spare

Per Christian, Glenn og Silje er rådgivere ved Sparebanken Sør i Froland

Hvordan starte sparing og få mest mulig ut av pengene dine?

Se webinar med Sparebanken Sør Froland om hvordan starte sparing og få mest mulig ut av sparepengene dine.

Slik kom jeg i gang med fondssparing

Det lønner seg nesten alltid å spare langsiktig i fond, men hvordan kommer du i gang? Trainee i Sparebanken Sør, Anine Bentsen, fikk hjelp av sin rådgiver, og oppdaget at det var enklere enn hun trodde.