Meny

Visakort

Med visakort kan du kjøpe varer og tjenester hele døgnet, både i Norge, i utlandet, og på nett. Visakortet brukes i betalingsterminaler merket BankAxept eller Visa. De fleste butikker i Norge tilbyr kontantuttak ved varekjøp, i tillegg til at det finnes minibanker over hele landet og i utlandet der du kan benytte ditt visakort. Er du kunde, bestiller du visakort i nettbanken. Du kan bli kunde her.

Digitalt kort

Alle våre kort fås nå også som digitale kort. Det betyr at når du bestiller et betalingskort i Sparebanken Sør, utstedes det automatisk en digital versjon av dette kortet som umiddelbart er tilgjengelig i nett- og mobilbanken din, i tillegg til i Kortkompis. Kortet kan brukes til netthandel med én gang, og du kan sitte godt i stolen og bestille det du skal uten å måtte vente på det fysiske kortet. Du har digitalt kort tilgjengelig for alle kort du har fått utstedt av Sparebanken Sør. Les nyheten om digitalt kort her.

Visakort i utlandet

Enkelt med kort

Det finnes over 250 000 minibanker i hele verden som aksepterer visakort. Her kan du ta ut penger når du er på utenlandstur. Det er også om lag 25 millioner brukersteder merket Visa i alle verdens land, slik at du kan dra på shopping med ditt visakort. Kortet har beløpsgrenser, se mer om beløpsgrenser her.

Viktig om visakort og sikkerhet

Sikkerhet

Du har din egen 4-sifrede kode på ditt visakort som du må holde hemmelig. Koden kan du hente i nettbanken dersom du glemmer den. Blir du utsatt for uhell eller mister visakortet i utlandet, kan vi hjelpe deg med nødkontanter.

Sperring av kort

Ring oss på telefon 38 10 92 00 dersom du mister eller blir frastjålet kortet ditt. Du kan også sperre kortet i mobilbanken eller nettbanken.

Les mer om sperring av kort

Sikker netthandel

Handle trygt på nett med Verified by Visa etter å ha aktivert kortet for netthandel. Benytt samme kodebrikke som i nettbanken din for å handle i nettbutikker som benytter denne sikkerhetsløsningen. Følg anvisningene og gjør som ved pålogging i nettbank.

Les mer om sikker netthandel

Har du BankID?

Benytt BankID til identifisering og signering på nett, for eksempel når du logger deg inn i nettbanken eller bekrefter en betaling på nett. BankID bestiller du i nettbanken.

Les mer om BankID

Illustrasjonsfoto | visakort - bankkort for voksne, nå med Google Pay

Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen