Meny

Visakort

Med visakort kan du kjøpe varer og tjenester hele døgnet, både i Norge, i utlandet, og på nett. Er du kunde, bestiller du visakort i nettbanken. Du kan bli kunde her.

Visakortet brukes i betalingsterminaler merket BankAxept eller Visa. De fleste butikker i Norge tilbyr kontantuttak ved varekjøp, i tillegg til at det finnes minibanker over hele landet og i utlandet der du kan benytte ditt visakort.

Digitalt kort

Alle våre kort fås også som digitale kort. Det betyr at når du bestiller et betalingskort i Sparebanken Sør, utstedes det automatisk en digital versjon av dette kortet som umiddelbart er tilgjengelig i nett- og mobilbanken din, i tillegg til i Kortkompis. Kortet kan brukes til netthandel med én gang, og du kan sitte godt i stolen og bestille det du skal uten å måtte vente på det fysiske kortet. Du har digitalt kort tilgjengelig for alle kort du har fått utstedt av Sparebanken Sør. 

 

Visakort i utlandet

Enkelt med kort

Det finnes over 250 000 minibanker i hele verden som aksepterer visakort. Her kan du ta ut penger når du er på utenlandstur. Det er også om lag 25 millioner brukersteder merket Visa i alle verdens land, slik at du kan dra på shopping med ditt visakort. Kortet har beløpsgrenser, se mer om beløpsgrenser her.

Viktig om visakort og sikkerhet

Sikkerhet og PIN-kode

Du har din egen 4-sifrede kode på ditt visakort som du må holde hemmelig. PIN-koden kan du hente i mobilbanken eller nettbanken dersom du glemmer den. Blir du utsatt for uhell eller mister visakortet i utlandet, kan vi hjelpe deg med nødkontanter.

Sperring av kort

Ring oss på telefon 38 10 92 00 dersom du mister eller blir frastjålet kortet ditt. Du kan også sperre kortet i mobilbanken eller nettbanken.

Les mer om sperring av kort

Sikker netthandel

Handle trygt på nett med Verified by Visa etter å ha aktivert kortet for netthandel. Benytt samme kodebrikke som i nettbanken din for å handle i nettbutikker som benytter denne sikkerhetsløsningen. Følg anvisningene og gjør som ved pålogging i nettbank.

Les mer om sikker netthandel

Har du BankID?

Benytt BankID til identifisering og signering på nett, for eksempel når du logger deg inn i nettbanken eller bekrefter en betaling på nett. BankID bestiller du i nettbanken.

Les mer om BankID

Aktiver kortet for netthandel

Alle kort fra Sparebanken Sør sendes ut inaktive for netthandel. Kortet blir automatisk aktivert ved første gangs bruk i betalingsterminal med chip og PIN-kode, eventuelt kan du aktivere det for netthandel i mobil- eller nettbanken.

Illustrasjonsfoto - alle bankkort kan brukes med Google Pay

Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen