Meny

BankID for ungdom

Nå kan også ungdom mellom 15-18 få BankID. BankID er en elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signatur på nett, nå også tilgjengelig for deg mellom 15-18 år med godkjenning fra foreldre/verger.

Viktig om BankID

Godkjenning

Ungdom mellom 15-18 kan få BankID dersom begge foreldre/verger samtykker. Foreldrene/vergene kan enten signere med BankID, eller komme inn i banken. Etter det, må du som er mellom 15-18 år i banken for å signere BankID-avtalen - husk å ta med passet ditt.

Fordeler med BankID

Det er samme brukernavn og passord for å logge inn på de brukerstedene som tilbyr BankID. Med BankID utstedt av Sparebanken Sør kan du logge inn i andre nettbanker og omvendt. Du kan signere avtaler og kontrakter elektronisk på internett. Du slipper altså å møte opp for å vise legitimasjon ved signering av dokumenter. Det koster ingenting å bruke BankID.

Identifisering og signering med BankID for ungdom

Identifisering benyttes når du bruker BankID som elektronisk legitimasjon, for eksempel når du logger deg inn i nettbanken. Du kan også bruke BankID til elektronisk signering av avtaler og dokumenter, for eksempel til å signere på papirer fra lånekassen, bekrefte adresseendring og levere selvangivelsen. En elektronisk signatur med BankID er like bindende som en håndskrevet signatur på papir.

Nyttig om BankID

Bytte passord på BankID

Du bytter passord når du logger inn med BankID i nettbanken, har lagt inn engangskode og personlig passord. Velg Endre passord i stedet for OK, og du kan endre ditt BankID-passord.

Sperre BankID

Dersom du har behov for å sperre din BankID kan du gjøre dette i nettbanken eller ringe kundesenteret på telefon 38 10 920 0.


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen