Lokale småsparere skal få bonus

  •  

Geir Bergskaug og Eva Kvelland gleder seg til å spre budskapet om bonus for småsparere som vil bli medeiere i Sparebanken Sør.

En større andel av Sparebanken Sør skal på børs. Det betyr at småsparere i landsdelen får muligheten til å eie en bit av banken. – En skikkelig god nyhet!

Det forteller administrerende direktør Geir Bergskaug, som sammen med sin kollega Eva Kvelland, har gledet seg til å endelig kunne spre budskapet ut i landsdelen.

Den børsnoterte andelen av egenkapitalen til Sparebanken Sør øker fra 15 til 40 prosent. Det betyr at mange egenkapitalbevis – eller bankens aksjer – skal selges ut i markedet fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør.

Både bonus og utbytte

– Alle kan kjøpe egenkapitalbevis, enten de er kunder eller ikke. Vi gleder oss til å få flere eiere av banken, og derfor blir det en bonus for småsparere, forteller Kvelland, som er direktør for marked og kommunikasjon.

Bonusen innebærer ekstra egenkapitalbevis de neste to årene for de som kjøper i dette nedsalget.

– Vi vet at mange store investorer vil kjøpe, men ønsker spesielt lokale småsparere velkommen. Da er det hyggelig å kunne gi bonusbevis som stimulerer til langsiktig, lokalt eierskap, sier Bergskaug, som legger til at egenkapitalbeviseiere selvsagt også har rett på utbytte.

Kundeutbytte og rekordstor gavepott

Når banken går godt, skal det komme både eiere og kunder til gode. Derfor innføres det også kundeutbytte fra og med 2022.

– Eierne på børs pusher oss til å levere gode resultater. De får utbytte av sin eierandel, men lokalsamfunnet er største eier og vil få den største delen av overskuddet. Det betyr kundeutbytte for inntil 2 millioner i lån og 2 millioner i innskudd. I tillegg vil en stor del av potten gå til gavemidler, forklarer Kvelland.

I 2022 er det satt av 100 mill. kroner til gavepotten, som skal gå til allmennyttige formål i landsdelen.

– Går det bra for banken, er det positivt for både oss, kundene, eierne og landsdelen, slår Bergskaug fast.

Slik sikrer du deg en bit av banken

Egenkapitalbevisene til Sparebanken Sør er notert på Oslo Børs. Du kan når som helst kjøpe og selge disse akkurat som du kjøper og selger aksjer på børsen. Har du ikke handlet aksjer før, kan du bli aksjehandelskunde hos Sparebanken Sør på kun to minutter her.

Ved å tegne deg ved dette nedsalget, vil du få tildelt bonusbevis etter både ett og to år, dersom du fortsatt eier egenkapitalbevisene. Disse bonusbevisene er vanlige egenkapitalbevis som også kan selges på børsen.

Allerede nå kan du melde deg på listen over interessenter, så får du beskjed når det er klart for tegning.

Siden åpnes i nytt vindu hos www.norne.no.

Juni 2022: Nedsalg av egenkapitalbevis utsettes på grunn av uro i finansmarkedet

Denne nettsiden er kun for informasjonsformål og må ikke ses på som et tilbud om investering i egenkapitalbevis. Investeringsbeslutning må tas på grunnlag av prospekt. Nærmere vilkår for tildeling av bonusbevis vil fremgå av prospektet, og endelig gjennomføring av og tidspunkt for transaksjonen avhenger av godkjennelse i relevante organer. Kjøp er forbundet med risiko for tap av hele investeringen. Mer informasjon finner du her.

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank