Meny

Sparebanken Sør gir gaver

Sparebanken Sør er en betydelig og aktiv samfunnsaktør i Agder, Telemark og på Jæren, og er levende opptatt av det som skjer i regionen. Gjennom utdeling av gaver ønsker banken å stimulere til engasjement og utvikling.

Nyttig om gaver

  • Gaver deles ut som en engangssum til et bestemt formål, og vi oppfordrer nye søkere til å søke
  • Vi tar imot søkere i vår egen region
  • Vi prioriterer i hovedsak tiltak for barn og unge
  • Gaver gis i kategoriene kultur, kompetanse, idrett, samfunn, foreninger og organisasjoner.

Gave eller sponsing?

Er du usikker på om du skal søke om gave eller sponsing? Som en hovedregel gir vi gaver som et engangsbeløp uten krav om gjenytelser, mens sponsoravtaler går over en periode på flere år etter avtale om gjenytelse. Les mer om sponsing her.

#SparebankenSørGaven

Vi gleder oss over alt det gode våre gavemottakere gjør for landsdelen, og ønsker å vise dere frem. Når dere mottar gaven, setter vi pris på om dere er med på å dele i sosiale medier og bruker #SparebankenSørGaven. Når prosjektet/tiltaket er ferdigstilt, ønsker vi oss et bilde og noen ord om hvordan gaven er brukt og hvilken nytte den kommer til å gjøre for lokalsamfunnet. Se eksempler på #SparebankenSørGaven her.

Vanlige spørsmål om gavesøknader

Når får jeg svar på søknaden?

Dersom du søker på gave over 20 000 kroner, får du svar per e-post om lag en måned etter søknadsfristen. Se oversikt over søknadsfrister lenger oppe på siden.

Søknader under 20 000 kroner behandles lokalt av banksjefen, og behandlingstiden vil variere. Det kan på grunn av ferieavvikling ta opp mot to måneder å behandle slike søknader.

Hvilke formål gir Sparebanken Sør gave til?
  • Vi gir gaver til søkere fra vår egen region.
  • Vi prioriterer i hovedsak tiltak for barn og unge, og gaver gis i kategoriene kultur, kompetanse, idrett, samfunn, foreninger og organisasjoner.

Gaver deles vanligvis ut som engangsbeløp. Eksempler på tiltak som vi tidligere har gitt gaver til: bidrag til bygging av klubbhus, stereoanlegg til fritidsklubben, brygge til seilforeningen, støtte til musikkfestivaler eller utstyr til lekeplassen. Vi tilstreber å være rettferdige i gavetildelingene, og midler fordeles geografisk. Vi oppfordrer nye søkere til å søke.

Tidligere gavetildelinger finner du her

Hvordan fyller jeg ut søknaden?

Merk deg hvilke kriterier vi har for utdeling av gaver og forsikre deg om at deres tiltak passer til kriterier for gaver. Fyll ut alle feltene i søknaden, inkludert budsjettet. Ikke skriv lengre prosjektbeskrivelse enn én A4-side.

Hvor skal jeg sende bilde og informasjon etter prosjektet er over?

Send gjerne inn et bilde og noen ord om hvordan gaven er brukt, og litt om hvilken nytte tiltaket gjør for lokalsamfunnet. Dette kan sendes på e-post til redaksjon@sor.no.

Hvorfor gir Sparebanken Sør bort slike gaver?

Vi ønsker å videreføre den gode tradisjonen til sparebankene i Norge. I nesten 200 år har vi bidratt til å skape og dele verdier. Vi har et samfunnsansvar, og vi er opptatt av det som skjer i regionen. Gjennom utdelingen av gaver ønsker banken å stimulere til engasjement og utvikling. Vi deler derfor hvert år ut flere titalls millioner kroner til små og store prosjekter.

Våre gavetildelinger

Se oversikten over gavetildelinger fra Sparebanken Sør.

#SparebankenSørGaven

Se fine bilder fra gavemottakere i vår flotte region.

Sparebanken Sør sin gavestrategi

Sparebanken Sør gavefond


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen