Meny

Bilforsikring fra Frende

Frende har Norges mest fornøyde kunder!

Med vår forsikring på bil får du rask opptjening til topp bonus. Benytt anledningen til å samle alle dine skadeforsikringer hos oss, så får du full oversikt over forsikringene dine i mobil- og nettbanken. Det er smart å ha alt på ett sted, og vi flytter din eksisterende forsikring for deg.

Med forsikringskalkulatoren får du prisen med en gang, og kan enkelt bestille selv. 

Om bilforsikringen vår

Bilforsikringen dekker

  • Bilhjelp når bilen er tom for drivstoff
  • Bilhjelp ved startvansker eller utelåsing
  • Løsøredekning med 10 000 kr inkludert i kasko
  • Utvidet dekning på bil dekker maskinskade i forbindelse med motorhavari
  • Leiebildekning gir deg leiebil i hele reparasjonstiden ved kaskoskade

Nyttig informasjon

Rabatter du kan få på bilforsikringen vår

Rabattgivende forsikringer - spar penger på å kjøpe flere forsikringer

Opptil 17 prosent rabatt med totalkunderabatt

Illustrasjonsfoto | bilforsikring | forsikring av bil

Spørsmål og svar om bilforsikring

Hva er bonus?

Når vi snakker om bonus i forsikring, er det rett og slett snakk om hvor stor rabatt du får for å kjøre uten skader. Med bilforsikringen vår gir vi deg 10 prosent rabatt hvert år du har kjørt skadefritt opp til 70 prosent bonus. Når du har kjørt uten skade i tre år med 70 prosent bonus, øker vi rabatten til 75 prosent. Du slipper også å tape rabatt på den første bilskaden når du har kjørt tre år med 75 prosent rabatt. Dette samlet gjør at bilforsikringen vi tilbyr gir Norges raskeste opptjening på bonus

Er bilforsikring lovpålagt?

Det er lovpålagt å ha minimum ansvarsforsikring i Norge. En ansvarsforsikring dekker skade på personer, skade du gjør på andre kjøretøy, bygninger og gjenstander, i tillegg til rettshjelp. 

Hvilken bilforsikring skal du velge?

Utover den lovpålagte ansvarsforsikringen, har du flere valg når det gjelder bilforsikring. Vi anbefaler at du har full kaskoforsikring. Dette dekker skader på deg, andre personer og kjøretøyene som var involvert i en trafikkulykke, uavhengig av hvem som var ansvarlig for ulykken. Full kaskoforsikring dekker også tap og skade ved tyveri, brann eller hærverk. I tillegg dekkes også feilfylling av drivstoff. Du kan velge om du vil ha forsikring med eller uten leiebil. Da må du vurdere om du klarer deg greit noen dager uten bil dersom bilen må til reparasjon etter en trafikkulykke.

Dersom du har en gammel bil som ikke er verdt stort, kan det kanskje være lurt å velge delkasko. Bilforsikring med delkasko dekker tap og skade på eget kjøretøy ved brann, tyveri, skade på glass og veihjelp, i tillegg til den lovpålagte ansvarsforsikringen.

Årsavgiften har skiftet navn til trafikkforsikringsavgift

Fra 2018 er det bestemt at forsikringsselskapene skal kreve inn det som tidligere var årsavgift til staten. Trafikkforsikringsavgiften til staten gjelder på bil, motorsykkel, moped, campingbil/bobil, snøscooter, traktor og ATV. Avgiften deles opp i det antall betalingsterminer du har på forsikringen din, og du kan selv endre antall terminer. Avgiften gjelder fra 1. januar 2018, og det er fremdeles Stortinget som bestemmer hvor stor avgiften skal være.