Meny

Boligspar

Vi tilbyr Boligspar for deg som sparer i BSU. Boligspar gir deg like god rente som BSU på sparingen på opptil 27 500 kroner i året. Renten på Boligspar er på 3,25 %.

Fotoillustrasjon | boligspar | ekstra boligsparing sammen med BSU

Passer for

  • Deg som har BSU-konto i Sparebanken Sør
  • Deg som ønsker å spare mer enn det du kan i BSU, og til en god rente

Viktig å vite om Boligspar

Uttak fra boligsparkontoen

Vi gjør oppmerksom på at du kan ta ut penger fra Boligspar-kontoen din uten konsekvenser, så lenge du ikke tar ut mer enn du har satt inn dette året. Uttak utover årets innskudd medfører at kontoen blir sperret for ytterligere innskudd. Du kan kun ha én aktiv Boligspar-konto til enhver tid, og denne sparekontoen er forbeholdt deg mellom 13-34 år.

Boligspar gir ikke skattefradrag

Det er viktig å være klar over at Boligspar ikke gir deg skattefradrag, men du får like god rente på Boligspar som på BSU, for tiden er den på 3,25 %. Dersom du viser at du kan spare, gir vi deg også lettere lån når du skal kjøpe bolig.

Spar mer med Boligspar

Økte krav til egenkapital når du skal kjøpe bolig gjør at boligsparing på vanlig BSU-konto ikke er nok. Med Boligspar kan du spare inntil 27 500 kr i året i tillegg til BSU. Du får bedre rente i Boligspar enn du hadde fått på vanlig sparekonto - nå er renten like god som BSU-renten. Vi anbefaler at du sparer til bolig fra du begynner å få inntekter, slik at du har nok egenkapital oppspart til å få lån til boligen du ønsker deg når du skal kjøpe hus eller leilighet.

 


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen