Meny

Boligspar

Vi tilbyr boligspar for deg som sparer i BSU. Boligspar gir deg god rente på 4,00 % på sparingen utover det du har på BSU. Du kan spare opptil 27 500 kroner i året. 

Fotoillustrasjon | boligspar | ekstra boligsparing sammen med BSU

Passer for

  • Deg som har BSU-konto i Sparebanken Sør
  • Deg som ønsker å spare mer enn det du kan i BSU, og til en god rente

Viktig å vite om boligspar

Uttak fra boligsparkontoen

Vi gjør oppmerksom på at du kan ta ut penger fra boligsparkontoen din uten konsekvenser, så lenge du ikke tar ut mer enn du har satt inn dette året. Uttak utover årets innskudd medfører at kontoen blir sperret for ytterligere innskudd.

Du kan kun ha én aktiv boligsparkonto til enhver tid, og denne sparekontoen er forbeholdt deg mellom 13-34 år. Dersom du har avsluttet en boligsparkonto, og fremdeles har BSU, kan du opprette en ny boligsparkonto så lenge du er i riktig aldersgruppe. 

Boligspar er en sparekonto og vi anbefaler at du ikke bruker dette som en brukskonto. Betalinger fra sparekontoer medfører gebyrer lik øvrige kunder, se prislisten.

Boligspar gir ikke skattefradrag

Det er viktig å være klar over at boligspar ikke gir deg skattefradrag, men du får god rente også på boligspar, for tiden er den på 4,00 %. Dersom du viser at du kan spare, gir vi deg også lettere lån når du skal kjøpe bolig.

Spar mer med boligspar

Økte krav til egenkapital når du skal kjøpe bolig gjør at boligsparing på vanlig BSU-konto ikke er nok. Med boligspar kan du spare inntil 27 500 kr i året i tillegg til BSU. Du får bedre rente i boligspar enn du hadde fått på vanlig sparekonto. Vi anbefaler at du sparer til bolig fra du begynner å få inntekter, slik at du har nok egenkapital oppspart til å få lån til boligen du ønsker deg når du skal kjøpe hus eller leilighet.


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen