Meny

OCR giro

Med OCR-avtale fra banken kan du sende fakturaer med KID til kundene dine. Du som betalingsmottaker slipper å registrere innbetalingene manuelt. Innbetalinger vises i samlesummer på konto. Det lages ikke bilag på disse innbetalingstransaksjonene.

Når du inngår avtale om KID på faktura, opplyser du ved bestilling hvor du ønsker at Mastercard Payment Services skal sende informasjon om innbetalinger. Den elektroniske filen sendes ofte til økonomiprogrammet som brukes, eller til nettbedriftavtalen som du eller regnskapsfører bruker.

Endre KID på OCR-avtalen

Du kan ha inntil tre forskjellige KID-alternativer på en konto. Dersom du ønsker å endre eller legge til et nytt alternativ, trenger banken informasjon om hvilket modulus (10 eller 11, denne informasjonen finnes i fakturaprogrammet ditt) og hvilken KID-lengde som skal legges inn. Dersom du allerede har tre KID-alternativer, må banken vite hvilket KID-alternativ som ikke benyttes lengre.

Når lønner det seg med OCR-avtale?

Du sparer først og fremst tid ved å etablere en OCR-avtale. Kostnaden for tjenesten må du se i sammenheng med tiden du bruker på å registrere innbetalinger med melding fra banken.

Priser på OCR
  Pris 
Etablering  500 kr  
Månedspris 75 kr  
Filoverføring fra Nets, per fil 5 kr  
Innbetaling via OCR, per transaksjon 2,25 kr