Meny

Kredittkortet Q Business Black

Med kredittkortet Q Business Black med bedriftsansvar sparer bedriften din tid og penger. Q Business gjør at du slipper å bruke så mye tid på administrasjon av ansattes utlegg, og dermed frigjør tiden din til andre viktige oppgaver.

Q Business Black er et kredittkort med bedriftsansvar som gjør det enklere med utlegg for bedriften

Kredittkort med bedriftsansvar

Q Business Black er et kredittkort med bedriftsansvar fra Sparebanken Sør. Det er kontaktløst og fungerer som hvilket som helst annet kredittkort, men det er bedriften som står ansvarlig for kreditten og som mottar og betaler faktura. Det betyr at du som bedriftseier kan utstyre deg selv og dine ansatte med kredittkort uten at de ansatte trenger å benytte sitt private kredittkort.

Fordeler med Q Business

Q Business er en løsning for bedrifter og organisasjoner som ønsker å administrere og ha oversikt over utlegg på en effektiv og enkel måte. De ansatte får større fleksibilitet med kredittkort, og administrator har hele tiden full kontroll på bedriftens økonomi. 

Les mer om Q Business her.

Foto av Q Business Black og appen på mobiltelefonen

Q Control er laget for administrator

Q Control er et verktøy for administrator der du har full oversikt over bedriftens utlegg, kort og kortholdere. Dermed har du full kontroll på utgiftene til bedriften på ett sted. Les mer om Q Control og bestill på denne siden.

Logg inn i Q Control her (åpnes i nytt vindu) dersom du allerede har en bruker i Q Control.

Q Business Sør-appen er for kortholdere

Q Business Sør gjør det enkelt for kortholdere å rapportere jobbrelaterte utlegg mens de er på farten. Appen gir deg oversikt over tilgjengelige midler og transaksjoner du har gjort på vegne av bedriften.

Priseksempel Q Business Black

Eff.rente 39,90 %, 15 000 kr, o/12 md. Kostnad 2816,39 kr. Totalt: 17 816,39 kr.
Nominell rente er på 21,96 %.

Beregningen av effektiv rente tar utgangspunkt i følgende bruk

10 varekjøp i Norge på 1000 kr.
1 kontantuttak i Norge på 1000 kr.
3 varekjøp i utlandet på 1000 kr.
1 kontantuttak i utlandet på 1000 kr med tilhørende uttaksgebyr.
I tillegg kommer årsprisen på 485 kr og fakturagebyr på 40 kr pr. md.
Nominell rente er på 21,96 %.

Se prisliste for bedrift her

Kredittkort for bedrift med fordeler

Kredittkortet Q Business Black for bedriften kan brukes overalt hvor man kan bruke Visa. Firmakortet har de vanlige fordelene som kredittkort ellers har, som inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og gratis varekjøp, og det kan brukes i Fitbit Pay, Garmin Pay og Google Pay.

Reise- og avbestillingsforsikring 

Q Business Black er et kredittkort for bedrift med reiseforsikring og avbestillingsforsikring inkludert. Reiseforsikringen gjelder på reiser i hele verden når minst 50 % av reisens kostnader til transport og overnatting for alle sikrede er betalt med kortet før en skade inntreffer. Se forsikringsvilkår her.

Misbrukforsikring

Q Business-kortet inkluderer en forsikring mot misbruk utført av kortholder ved bruk av firmaets eller virksomhetens Q Business-kort. Enhver svindel eller uærlig transaksjon fra en kortholder begått med det autoriserte kortet som er utstedt, anses som misbruk. Se forsikringsvilkår her.

Q Hoteller

Med dette bedriftskredittkortet får du tilgang til Q Hoteller som gir deg laveste pris på hoteller over hele verden. QHotels.net gir tilgang til hotelltilbud fra tusenvis av nettsteder og reservasjonssystemer over hele verden med garantert lave priser. Denne tjenesten er levert i samarbeid med Hotels Combined som har ansvaret for innholdet og tilbudene som fremsettes.

Gjør din booking på qhotels.no (åpnes i nytt vindu).

Q Leiebil 

Med Q Business Black får du gode priser på leiebil gjennom Q Leiebil. Q Business-kunder får gode leiebilavtaler fra store anerkjente utleieselskap over hele verden. Tjenesten har også en prismatchgaranti. Denne tjenesten er levert i samarbeid med Rentalcars.com som har ansvaret for innholdet og tilbudene som fremsettes. Prismatchgarantien gjelder forhåndsbetalte leieforhold tilbudt for sammenlignbare leieavtaler tilbudt fra tilsvarende reservasjonstjenester som Rentalcars.com.

Lei din bil på qrentacar.no (åpnes i nytt vindu).

Praktisk informasjon

Faktura på kortet

Faktura sendes én gang i måneden til bedriften. Minimumsbeløpet forfaller til betaling etter 14 dager, i utgangspunktet den 15. i måneden. Du kan velge forfallsdato 5., 15. eller 25. i måneden. Fakturaen gir en samlet oversikt over bedriftens bruk og en oversikt på hvert enkelt kort.

Du vil alltid kunne finne kopi av alle dine fakturaer i Q Control. Har din bedrift aktivert EHF i økonomisystemet og satt det som det foretrukne fakturaformatet, vil du automatisk få tilsendt Q Business-faktura på EHF.

For å motta faktura elektronisk og gebyrfritt i Digipost må du ha en firmaprofil i Digipost. Når det er opprettet, vil fakturaene automatisk sendes dit. Dette gjelder kun for firmakunder som ikke allerede er registrert i ELMA og mottar EHF. Kunder som er registrert i ELMA vil motta faktura fra oss som EHF.

Bestilling av tilleggskort

Ønsker dere å ha flere kort tilknyttet bedriftens konto? Dette kan dere nå enkelt bestille i administrasjonsverktøyet Q Control. Logg inn i Q Control her (åpnes i nytt vindu). 

Dersom dere ikke har Q Control, anbefaler vi at dere bestiller det lenger oppe på siden.

Spørsmål og svar om Q Business Black - kredittkortet med bedriftsansvar

Hvem kan gjøre hva i Q Control?

Hvordan bestiller jeg kort?

Hvor mange kortholdere kan vi ha?

Hvordan får jeg PIN og kort tilsendt?

Hvordan endrer jeg kredittgrensen på Q Business?

Hvordan kan jeg se og endre bruksgrensen på kredittkortet mitt?

Hvordan erstatter eller rebestiller jeg kort?

Hvilke funksjonaliteter har jeg i Q Business Sør-appen?

Hvordan får jeg tilgang til appen Q Business Sør?

Reklamasjon, utsatt for svindel eller mistet kortet?

Jeg har en transaksjon jeg ikke kjenner til, hva gjør jeg?

Jeg har mistet kredittkortet, hva gjør jeg?

Glemt eller mistet PIN-koden til kortet?