Meny

Pressemelding: Sparebanken Sør Næringspris 2015 til Gumpen Gruppen

Næringsminister Monica Mæland overrakte fredag 14. august Sparebanken Sør Næringspris for 2015 til Gumpen Gruppen v/ Per Helge Gumpen, Nina Gumpen Hansen og Helge Gumpen.

Sparebanken Sør deler ut pris til Gumpen

Overrekkelsen fant sted under Arendalsuka i forbindelse med debatten «Er staten en dårlig eier?».

Sparebanken Sør Næringslivspris er etablert for å stimulere til næringsutvikling og samfunnsengasjement i tråd med bankens visjon om å skape vekst og utvikling for landsdelen.

Juryen skriver i begrunnelsen for årets tildeling:

Vinneren av Sparebankens Sør Næringspris 2015 er en familiebedrift som ble etablert i Kristiansand i 1936. 2. og 3. generasjon er i dag engasjert som eiere, daglige ledere og styremedlemmer. Hovedvirksomhetene er salg av 6 merkevarer via 9 forretninger: I Lyngdal, Mandal, Porsgrunn, Skien og fem forretninger i Kristiansand. De ble i 2014 kåret til Årets forhandler i Norge for 3 av sine merkevarer. I Kristiansandsregionen har de en samlet markedsandel på nesten 50 %.

Bedriften har 390 ansatte. De har stor satsing på lærlinger, og har et betydelig antall lærlinger blant sine ansatte.

Bedriften ligger svært langt fremme teknologisk, og legger stor vekt på kvalitet i alle ledd. Virksomheten ble Miljøfyrtårnbedrift allerede i 2001, og tilfredsstiller alle produsentenes fabrikkrav og har etablert kvalitetssystem etter ISO 9001-standarden.

Ansatte og ledere i virksomhetene engasjerer seg og har fremtredende tillitsverv i lokale og nasjonale bransje- og forhandlerforeninger, næringsforeninger, og opplæringskontor for fagområdet.

I tillegg leverer virksomheten år etter år gode økonomiske tall med betydelig vekst, god inntjening og solid egenkapital. Omsetningen i 2014 var på hele 1,75 milliarder kroner.

Bedriften utmerker seg spesielt også ved at den i mange år har bidratt og bidrar med støtte og sponsorvirksomhet til hele 30 ulike aktiviteter og virksomheter. Det gjelder festivaler og kulturvirksomheter som blant annet Kilden, Protestfestivalen, Palmesus, Dark Season og støtte til flere artister. Videre støtter de ideelle virksomheter som Blå Kors, Strømmestiftelsen og Ansgarskolen, og topp- og breddeidrett som Start, Vipers, Sør Cup og 13 andre idrettslag på Sørlandet som inkluderer blant annet fotball, håndball, friidrett, badminton, golf og sykling.

Og naturligvis støtter de Rally Sørland.

Årets prisvinner oppfyller samtlige av Næringsprisens kriterier, og er derfor en særdeles verdig vinner av årets pris.

En enstemmig jury har bestemt at Sparebanken Sør Næringspris 2015 går til Gumpen Gruppen som består av hovedvirksomhetene Gumpens Auto AS, Gumpens Bileiendom AS og Gumpens Eiendom AS!

 Fakta: Sparebanken Sør Næringspris

  • Sparebanken Sør Næringslivspris ble innstiftet 28.04.2005.
  • Formålet med næringsprisen er å bidra til å realisere Sparebanken Sørs visjon om å skape vekst og utvikling for landsdelen.
  • Næringsprisen er på kr 100.000 (Etthundretusen kroner ), samt et kunstverk av Per Fronth.
  • Beløpet skal fortrinnsvis benyttes til utvikling av bedriftskulturen hos prismottager.
  • Næringsprisen kan deles ut til personer, bedrifter eller virksomheter som har eller hatt tilknytning til næringslivet i Aust – eller Vest Agder, som anerkjennelse for godt nærings- utviklingsarbeid og samfunnsengasjement.
  • Mottakere av næringsprisen må ha oppfylt ett eller flere av følgende kriterier i forhold til å skape vekst og utvikling for landsdelen:
    • Skapt en betydelig næringsutvikling, så som; skapt arbeidsplasser, produkter, teknologi mv og gitt lønnsomhet
    • Bidratt til utvikling av kulturlivet og vist samfunnsengasjement - Bidratt til å skape et positivt renommé av Sørlandet

Årets jury: 

Stein Gauslaa, Agderposten 
Erling Hellum, Innovasjon Norge 
Siri Mathiesen NHO Agder
Anita Dietrichson, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen
Geir Bergskaug, Sparebanken Sør
Lasse Kvinlaug, Sparebanken Sør 

Tidligere utdelinger:

2005 APL
2006 Johan B. Ugland
2007 Dyreparken
2008 Arne Smedal
2012 Strand Hotell Fevik
2013 Nøgne Ø
2014 Hennig Olsen IS

Kontaktpersoner:

Sparebanken Sør:

Adm. direktør Geir Bergskaug, tlf. 901 27 206
Viseadm. direktør Lasse Kvinlaug, tlf. 982 81 575

Gumpen Gruppen:

Gumpens Auto AS:
Per Helge Gumpen, tlf. 900 23 318

Gumpens Eiendom AS:
Nina Gumpen Hansen, tlf. 905 18 736