Meny

Sparebanken Sør Musikkpris 2015

Musikkpris på 75 000 kroner til innovativ trommeslager

Sparebanken Sør Musikkpris for 2015 er tildelt trommeslageren Ole Mofjell (25) fra Søgne. Mofjell er utdannet ved jazzlinja i Trondheim, bor i Berlin og holder gjennom arbeidsåret konserter i hele Europa. I kalenderen har han spilleplaner booket for de neste to årene.

I juryens begrunnelse blir Mofjell blant annet berømmet for en tydelig musikalsk identitet, et raffinert spill og en overbevisende instrumentbeherskelse.

Årets jury bestod av Stefan Sköld (direktør, Kristiansand Symfoniorkester), Tellef Kvifte (professor i musikkvitenskap, Høgskolen i Telemark), Hilde Norbakken (vokallærer og lektor, UiA) og Per Anders Ropstad (sponsoransvarlig, Sparebanken Sør)

For Mofjell har prisen stor betydning for planer han drømmer om å realisere.
- I tillegg til soloplate, planlegger jeg å slippe plater med "Brute Force", "Not on the guest list", "One out of Town" og en del andre prosjekter de neste årene. Jeg skal også på studietur til Chicago i 2016 for å utforske den sterke frijazztradisjonen. Utover disse konkrete planene så handler det om å fortsette å spille konserter på ulike arenaer og med ulike musikere i flere deler av verden, sier Mofjell.

Prisen ble delt ut under Eksamensfestivalen på Kick i Kristiansand 1. juni. Den deles ut i et samarbeid mellom Sparebanken Sør og Fakultet for kunstfag ved UiA. Seks sterke kandidater med tilknytning til Sørlandet var nominert. Utover prisvinneren var det Aslak Juva (fiolin), Erik Kimestad Pedersen (trompet), Mariam Kharatyan (piano), Robin Rolfhamre (lutt og gitar) og Sara Evelyn Fullerton (vokal)

- Sparebanken Sør har som visjon å bidra til vekst og utvikling i landsdelen, sier sponsoransvarlig Per Anders Ropstad. Sparebanken Sør Musikkpris er opprettet for å gi unge musikere fra landsdelen en mulighet for å utvikle sitt talent. Det skaper ringvirkninger i musikklivet lokalt, og det gir inspirasjon til andre med talent innen kunst og kultur til å utvikle og utøve sin kunst.

Mofjell fikk sin første skarptromme i julegave av morfaren da han var 6 år gammel. Siden har det tydeligvis gått slag i slag. I dag er han en av få artister i Norge med trommesettet som soloinstrument.