Meny

Pensjonssparing

Pensjonen blir din fremtidige lønn. De fleste av oss må ta hånd om pensjonssparingen selv for å få den pensjonisttilværelsen vi ønsker oss. Vi forklarer hvordan pensjonssparing funker og hvordan du kan opprette pensjonssparing selv.

Få oversikt over din fremtidige pensjon

Norsk Pensjon gir deg en god simulering av hva du får utbetalt som pensjonist. Utregningen baserer seg på dine antatte pensjonsrettigheter i folketrygden, private tjenestepensjonsordninger og individuelle avtaler. Du logger inn med BankID for å se tallene dine. Pensjonsportalen er et samarbeid mellom livsforsikringsselskaper og NAV, og den er ikke kommersiell. All informasjon som hentes når du logger inn, slettes straks du logger deg ut av tjenesten igjen. Dette gjør tjenesten trygg å bruke.

Sjekk pensjonen din hos Norsk Pensjon (åpnes i nytt vindu).

Hvordan ser du for deg livet som pensjonist?

Hvilket liv ønsker du deg som pensjonist? Hva planlegger du å gjøre, og hvordan vil du bo? Når du har sjekket hvor mye du ligger an til å få utbetalt i pensjon, bør du lage deg en plan. Får du råd til alt du ønsker å gjøre? De fleste har behov for å sette av penger til privat pensjonssparing for å kunne leve det livet de ønsker seg i pensjonstiden. Dersom det også gjelder deg, anbefaler vi deg å opprette pensjonssparing så tidlig som mulig.

Tips til pensjonssparing fra Sparebanken Sør

Det kan være vanskelig for mange å vite hvordan man best bør spare til pensjonstiden sin. Riktig sparing handler om både livssituasjon, hvor mye risiko du er villig til å ta underveis, og hvilke tiltak som må til for å sikre at du får den økonomiske uavhengigheten du ønsker deg. Ikke utsett sparingen. Jo før du kommer i gang, jo mer effekt får du av rentes rente og andre positive økonomiske effekter. 

Her forklarer vi rentes rente-effekten.

Våre tips til din langsiktige sparing til pensjon omfatter to gode alternativer med ulike egenskaper. Med individuell pensjonssparing (IPS) får du en gunstig skattefordel, men pengene er bundet til pensjonsalderen din. Med fondssparing får du ikke samme skattefordel, men det gir deg mer fleksibilitet. Gjennom spareveilederen vår får du hjelp til å komme i gang med sparing i fond. Etter å ha svart på noen spørsmål i veilederen, vil du få en anbefaling på sparing som passer for deg.

Dersom du vil vite mer før du bestemmer hvilken pensjonssparing du bør opprette, så kan du enten lese mer på nettsidene våre, eller ta kontakt med rådgiveren din. Vi har også egne investeringsrådgivere som kan hjelpe deg til å ta et smart valg for fremtiden din.

Slik kontakter du oss 

Hva får jeg i pensjon? Test vår enkle pensjonskalkulator

Ønsker du å ha samme levestandard som nå når du blir pensjonist, må du velge en pensjonssparing som kommer i tillegg til folketrygden og tjenestepensjon. Vår pensjonskalkulator viser deg omtrent hvor mye du må spare for å oppnå ønsket levestandard. Pensjonskalkulatoren er forenklet og baserer seg på generelle tall, ikke dine egne tall slik som i Norsk Pensjon.


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen