Svindelforsøk: falske bedriftsprofiler på finn.no

  •  

Ikke klikk på lenker i e-poster eller sms-er som leder direkte til pålogging med BankID eller liknende.

Med utsikten til å få seg jobb er det flere i vinter som har latt seg lure til å godkjenne en BankID-prosess i forbindelse med noe de trodde var en bakgrunnssjekk hos "bedriften" som søkte etter ansatte.

Finn.no har selv kommet ut med nyheten etter at flere falske bedriftsprofiler er blitt opprettet på finn.no, der det også er blitt lyst ut ledige stillinger i disse profilenes navn.

Svindlerne har brukt ekte, norske bedriftsnavn når de har opprettet de falske profilene, og det er flere som har søkt ledige stillinger der. Søkerne har så fått SMS fra et utenlandsk nummer der de blir bedt om å sende inn navn og personnummer.

SMS-en har teksten: «I samarbeid med DNB har vi utviklet program som du enkelt gir oss tilgang til de opplysninger som vi trenger. For å delta, svar denne meldingen med navn og personnummer». Svindlerne snakker norsk, og har oppgitt at de jobber i bedriftene som så ut til å søke etter flere ansatte. Så ble søkerne bedt om å godkjenne en BankID-prosess i forbindelse med en bakgrunnssjekk.

Saken er meldt til politiet, og vi anbefaler alle som opplever svindel å ta kontakt med banken og eventuelt nettstedet der svindelen ble gjennomført.

Følg med, vær oppdatert

  • NorSIS gir deg informasjon om trusler, råd om forebygging og hjelp hvis du har blitt utsatt for kriminalitet og krenkelse på nettet.
  • Du finner de nyeste sakene omkring sikkerhet på nett på norsis.no (åpnes i nytt vindu)
Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank