Dette gjør du om du opplever nettsvindel

Dersom du har mottatt en e-post eller en SMS som du mistenker er falsk eller et svindelforsøk, kan du videresende den til Sparebanken Sør på e-postadressen privatkunde@sor.no.

Banken vil kunne hjelpe deg til å redusere muligheten for nettbank- og mobilbanksvindel ved å sperre BankID og nettbankavtalen. Dersom det er mulig, kan du sende inn skjermbilder av den mistenkelige nettbanksituasjonen.

Ikke bruk enheten (PC, nettbrett, mobil) til nettbank eller mobilbank før eventuelt fiendtlig programvare er fjernet. Bruk kun enheter som ikke er infisert.

Dersom internettsvindelen ble gjennomført med fiendlig programvare (lenke til malware) på PC-en, nettbrettet eller mobilen din, er det viktig at enheten desinfiseres. Enkelte typer fiendtlig programvare kan ikke fjernes uten at operativsystemet ditt installeres på nytt.