Meny

Kontanttjenester i butikk

Du kan sette inn og ta ut kontanter i dagligvarebutikker over hele landet. Bruk bankkortet ditt og PIN-koden for å identifisere deg i bankterminalen i kassa. 

Du kan sette inn eller ta ut kontanter fra kontoen din i kasser merket med Kontanttjenester i butikk, og det kan kun gjøres på kontoen som er knyttet til bankkortet ditt. Maksbeløp for uttak er 10 000 kroner og maksbeløp for innskudd er 20 000 kroner. Fordelen ved å gjøre dette i butikken din er at du kan gjøre dette i hele butikkens åpningstid.

Handle og ta ut penger samtidig

Fra november 2023 er det enda enklere å ta ut penger. Tidligere måtte du gjøre uttaket i én omgang, og eventuelt betale for varer i en annen omgang. Fra 9. november kan du ta ut penger samtidig som du betaler for varene du skal ha.

Du imidlertid ikke handle mat for å kunne bruke denne tjenesten, si bare ifra at du vil ta ut eller sette inn penger om du bare ønsker det.

Nesten alle dagligvarebutikker

Tjenesten er tilgjengelig i de fleste av Norgesgruppens butikker over hele landet. Det betyr de fleste Meny-, Kiwi-, Spar- og Joker-butikkene. Se etter infomerker i din nærbutikk for å se om de er med i ordningen enda, eller spør de ansatte i butikken. 

Alle våre bankkort kan brukes

Du kan benytte deg av tjenesten enten du har lommepengekortet, ungdomskort eller visakort - alle våre BankAxept-kort kan brukes. Det vil si at til og med barn kan ta med sparepengene sine til butikken og sette dem inn på konto om de har med seg lommepengekortet sitt.

Beløpsgrenser på kontanttjenester i butikk

Du kan sette inn opptil 20 000 kroner per dag i butikk, og inntil 50 000 kroner per 30 dager. Det er mulig å sette inn opptil 25 myntenheter av hver valør av gangen. Du kan ta ut 10 000 kroner per dag.

Gratis å sette inn penger for privatkunder

Det koster ikke noe å sette inn penger for privatkunder, men det er et gebyr for å ta ut kontanter i butikken dersom du ikke er med i Gulleklubben eller i kundeprogram for ungdom eller studenter. Se prislisten for privatkunder her.

Tilgjengelig for bedrifter, lag og foreninger

Kontanttjenester i butikk kan også benyttes av bedrifter, lag og foreninger. De som skal benytte tjenesten må ha et personlig visakort tilknyttet virksomhetens konto. Se prislisten for bedrifter, lag og foreninger her.

Gode erstatninger for kontanter

I dagens samfunn bruker vi mindre kontanter, og med kort, Vipps og straksbetaling i mobilbanken og nettbanken kan du klare deg uten kontanter.

Prisliste for kort, nettbank og mobilbank

Kort, nettbank, mobilbank, betalingsformidling - her er prislisten for banktjenestene du bruker nesten daglig.