Meny

Kontaktløs betaling

Sparebanken Sør tilbyr bankkort og kredittkort med mulighet for tæpping - det vil si kontaktløs betaling. Du kan også betale med mobilen eller med sportsklokker fra Fitbit eller Garmin. Kontaktløs betaling reduserer også smitterisiko.

Illustrasjonsfoto - alle bankkort kan brukes med Google Pay

Anbefalt av WHO: reduser smitterisiko - bruk tæpping

Kontanter kan være en kilde til smitte og WHO anbefaler å betale kontaktløst når det er mulig.

Dersom beløpet er over maksgrensen på 500 kr, så tæpper du likevel, og bruker for eksempel en penn eller kanten på kortet for å slå koden.

Har du lagt inn kortet ditt i Google Pay, Fitbit Pay eller Garmin Pay, kan du betale alle beløp kontaktløst med mobiltelefonen eller klokka.

Kontaktløs betaling med mobil eller smartklokke

Du kan registrere ditt Visa-kort fra Sparebanken Sør i Google Pay™, Fitbit Pay eller Garmin Pay. Du kan også legge kortet Q Business Black inn i Fitbit Pay og Garmin Pay.

Tegnet for kontaktløs betaling

Dette bildet viser hvordan symbolet for kontaktløs betaling ser ut.Slik kan betaling skje kontaktløst 

Hvis betalingsterminalen har funksjonaliteten, kan du betale uten å taste PIN-kode. Det gir raskere betaling og forhindrer andre fra å se koden din.

Betaling med kontaktløst kort - tæpping

Legg kortet inntil kontaktløsmerket på terminalen og betalingen utføres. Du får bekreftelse på at betaling er utført på vanlig måte.

Første gangen du tæpper med kortet, kan du bli bedt om å stikke kortet inn i chipleser og taste PIN-kode. Deretter kan du bruke kortet kontaktløst.

Det er beløpsgrenser for tæpping uten PIN. For enkeltkjøp er grensen 500 kroner. Ved beløp over 500 kroner må du taste PIN-kode. I tillegg kan du enkelte ganger bli bedt om å taste PIN-koden for ekstra sikkerhet. Grenser kan bli endret og varierer ved bruk i utlandet.

Betaling med Google Pay

Betal raskt og enkelt med Google Pay på millioner av steder - på nettet, i apper, og i butikken på hjørnet. Nå er det mulig å betale med Android-telefonen, alt du trenger er å laste ned Google Pay og legge inn kort fra Sparebanken Sør i appen. Løsningen fungerer på alle terminaler som støtter kontaktløs betaling, og du kan bruke alle våre kort. Betalingen vises som en vanlig korttransaksjon i mobilbanken, nettbanken og Kortkompis. 

Slik kommer du i gang med Google Pay

Betaling med Fitbit Pay

Nå trenger du verken lommebok, mobil eller kort når du er på farten! Du kan nå betale med sportsklokker fra Fitbit. Registrer Visa-kortene dine fra Sparebanken Sør i Fitbit Pay, du kan registrere flere kort om du vil. Løsningen fungerer på alle terminaler som støtter kontaktløs betaling, og du kan bruke alle våre kort. Betalingen vises som en vanlig korttransaksjon i mobilbanken, nettbanken og Kortkompis. Du kan også legge kortet Q Business Black inn i Fitbit Pay.

Slik kommer du i gang med Fitbit Pay

Betaling med Garmin Pay

Det er ikke nødvendig å ha med lommebok, mobil eller kort når du er ute på tur! Nå er det mulig å betale med sportsklokker fra Garmin. Registrer dine Visa-kort fra Sparebanken Sør i Garmin Pay (du kan registrere flere kort om du vil). Løsningen fungerer på alle terminaler som støtter kontaktløs betaling, og du kan bruke alle våre kort. Betalingen vises som en vanlig korttransaksjon i mobilbanken, nettbanken og Kortkompis. Du kan også legge kortet Q Business Black inn i Garmin Pay.

Slik kommer du i gang med Garmin Pay

Betaling med Vipps i terminal

Har du Vipps? Nå kan de som er over 15 år og har BankAxept-kort i Sparebanken Sør betale med Vipps i terminal dersom de har iPhone. Snart blir det tilgjengelig for Android-brukere også. Det betyr at du enkelt kan betale i butikker som har åpnet for muligheten.

Slik kommer du i gang med Vipps i terminal

Om teknologien

Både Fitbit og Garmin bruker samme teknologi som kontaktløse plastkort (NFC) for å gjennomføre kontaktløse betalinger. Betalingen skjer via Visa-nettverket, og det er beløpsgrensene du har satt på kortene dine som gjelder.

Du bestemmer selv din egen kode når du setter opp tjenesten, og det er høy sikkerhet på løsningen.

Pris på bruk av kortet er det samme enten du betaler med chip, kontaktløs eller via en mobil eller klokke.

Priseksempel Visa kredittkort

Eff. rente 24,13 %, 15 000,-, o/12 md. Kostnad 1787 kroner. Totalt: 16 787 kroner.

Priseksempel Q Business Black

Eff.rente 41,07 %, 15 000 kr, o/12 md. Kostnad 2535,29 kr. Totalt: 17 535,29 kr.
Nominell rente er på 21,96 %.


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen