Meny

Kontaktløs betaling

Sparebanken Sør tilbyr bankkort og kredittkort med mulighet for tæpping - det vil si kontaktløs betaling. Nå kan du også betale med mobilen eller med sportsklokker fra Fitbit eller Garmin, ved å registrere ditt Visa-kort fra Sparebanken Sør i Google Pay, Fitbit Pay eller Garmin Pay.

Tegnet for kontaktløs betaling

Dette bildet viser hvordan symbolet for kontaktløs betaling ser ut.Slik kan betaling skje kontaktløst 

Hvis betalingsterminalen har funksjonaliteten, kan du betale uten å taste PIN-kode. Det gir raskere betaling og forhindrer andre fra å se koden din.

Betaling med kontaktløst kort - tæpping

Legg kortet inntil kontaktløsmerket på terminalen og betalingen utføres. Du får bekreftelse på at betaling er utført på vanlig måte.

Første gangen du tæpper med kortet, kan du bli bedt om å stikke kortet inn i chipleser og taste PIN-kode. Deretter kan du bruke kortet kontaktløst.

Det er beløpsgrenser for tæpping uten PIN. For enkeltkjøp er grensen 200 kroner. Samlet kjøp før du må taste PIN er vanligvis 600 kroner. Uavhengig av disse grensene kan du bli avkrevd PIN i andre situasjoner for å bekrefte kjøpet. Grenser kan bli endret og varierer ved bruk i utlandet.

På beløp over 200 kroner kan du også betale kontaktløst, men da med å taste PIN.

De kontaktløse kortene kan selvfølgelig også brukes på "gamlemåten" om du ønsker det.

Betaling med Google Pay

Betal raskt og enkelt med Google Pay på millioner av steder - på nettet, i apper, og i butikken på hjørnet. Nå er det mulig å betale med Android-telefonen, alt du trenger er å laste ned Google Pay og legge inn kort fra Sparebanken Sør i appen. Løsningen fungerer på alle terminaler som støtter kontaktløs betaling, og du kan bruke alle våre kort. Betalingen vises som en vanlig korttransaksjon i mobilbanken, nettbanken og Kortkompis. 

Slik kommer du i gang med Google Pay

Betaling med Fitbit Pay

Nå trenger du verken lommebok, mobil eller kort når du er på farten! Du kan nå betale med sportsklokker fra Fitbit. Registrer Visa-kortene dine fra Sparebanken Sør i Fitbit Pay, du kan registrere flere kort om du vil. Løsningen fungerer på alle terminaler som støtter kontaktløs betaling, og du kan bruke alle våre kort. Betalingen vises som en vanlig korttransaksjon i mobilbanken, nettbanken og Kortkompis.

Slik kommer du i gang med Fitbit Pay

Betaling med Garmin Pay

Det er ikke nødvedig å ha med lommebok, mobil eller kort når du er ute på tur! Nå er det mulig å betale med sportsklokker fra Garmin. Registrer dine Visa-kort fra Sparebanken Sør i Garmin Pay (du kan registrere flere kort om du vil). Løsningen fungerer på alle terminaler som støtter kontaktløs betaling, og du kan bruke alle våre kort. Betalingen vises som en vanlig korttransaksjon i mobilbanken, nettbanken og Kortkompis.

Slik kommer du i gang med Garmin Pay

Om teknologien

Både Fitbit og Garmin bruker samme teknologi som kontaktløse plastkort (NFC) for å gjennomføre kontaktløse betalinger. Betalingen skjer via Visa-nettverket, og det er beløpsgrensene du har satt på kortene dine som gjelder.

Du bestemmer selv din egen kode når du setter opp tjenesten, og det er høy sikkerhet på løsningen.


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen