Meny

eFaktura

Lei av å taste lange KID-numre? Takk ja til å godkjenne fakturautstedere automatisk i nett- eller mobilbanken! Fakturaen kommer rett i nett- og mobilbanken med ferdig utfylt KID, beløp og kontonummer, og du trenger bare å bekrefte betalingen.

Inngå eFakturaavtale - godkjenn fakturautstedere automatisk

Når du betaler en regning i nett- eller mobilbanken, får du melding om at du kan opprette eFaktura dersom mottakeren har dette. Du kan også inngå avtale om å motta fakturaer fra godkjente fakturautstedere automatisk, slik at du slipper å legge til en og en tilbyder - si ja takk til dette i nettbanken. Vær oppmerksom på at eFakturaavtaler kan bli opprettet for regninger du betaler for andre.

Endring 1. desember 2021

Etter 1. desember gjøres eFaktura enda enklere. Da må du bare gi en generell aksept for å fortsette å være en eFakturabruker. For at du fortsatt skal kunne motta regninger som eFaktura, er det viktig at du inngår avtale om å godkjenne fakturautstedere automatisk i nett- eller mobilbanken din. Dersom du ikke gjør dette før fristen, vil du ikke lenger motta eFakturaer etter 1. desember.

eFaktura i alle norske nettbanker, mobilbanker og Vipps

Dine eFakturaavtaler og eFakturakrav vil vises i alle norske nett- og mobilbanker som er registrert på deg, og det er også mulig å få regninger i Vipps. Dette er mulig fordi bankene henter informasjon fra bankenes felles avtale- og betalingskravregister. Når eFakturaen er betalt, finner du informasjon om betalingen i den nett- eller mobilbanken du har betalt regningen i.

Endringer etter 1. desember

Første faktura som eFaktura

Dersom du har valgt å få tilsendt eFaktura automatisk, er det mulig å få første faktura som eFaktura. Dette er mulig fordi bedrifter godkjent som fakturautstedere kan bruke navn og adresse, eventuelt i kombinasjon med e-post og mobilnummer, og søke etter din eFakturaadresse i basen.  

Ingen andre kan eie avtalen enn mottaker

Betaler du av og til regninger for andre? Med endringen i eFaktura vil alle fakturaer bli sendt til den som er registrert som mottaker av fakturaen. Det er ikke lenger mulig at en annen person kan eie avtalen fra bestemte utstedere.

Dersom du ønsker at en annen skal betale dine eFakturaer, anbefaler vi at du gjør dem til disponenter på kontoen din. Eventuelt må du avtale direkte med utsteder om en annen skal motta og behandle regningen din.

Oversikt over betalte eFakturaer 

Du vil ikke lenger se enkeltavtaler i listen over betalingsavtaler. Derimot vil du kunne se en ny oversikt som viser deg alle betalte eFakturaer, slik at du kan inngå avtale om AvtaleGiro med de tilbyderne du ønsker. Der kan du også reservere deg mot en spesifikk tilbyder. 


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen