Meny

Nyeste former for svindel

Vi legger ut de nyeste formene for svindel som banken er kjent med på denne siden.

November 2021

Svindel rundt aktiveringskode til mobilbanken

Flere banker, også i vår region, melder at kunder blir utsatt for en ny type svindel der kunden først mottar en SMS som tilsynelatende ser ut som om den kommer fra banken. Her informeres kunden om at det foregår unormal aktivitet og at kunden snart vil bli oppringt av banken. Deretter blir kunden oppringt fra noe som ser ut til å være banken, og ved hjelp av ulike historier lurer de kunden til å gjennomføre BankID-autentisering og til å oppgi aktiveringskode. På denne måten aktiverer svindlerne mobilbank på en telefon de kontrollerer. Denne benyttes så til å tømme kundens konti og føre pengene ut av landet.

Husk: Banken ringer ikke kundene og ber dem logge seg på. Legg på om du får en slik telefon. Ikke klikk på lenker i SMS-er. Aktiveringskode til mobilbanken og BankID-koder er hemmelig og må aldri deles med noen, heller ikke med banken.

20. oktober 2021

Det pågår for tiden en svindelkampanje i Norge i forbindelse med BankID-endringen som foregår. Status på BankID-situasjonen kan du følge på bankid.no/status. Følg vanlige regler for sikkerhet på nett, ikke klikk på lenker i sms-er eller e-poster som du ikke har verifisert er trygge. 

Slik kan forsøk på svindel se ut:


Foto av svindelforsøk oktober 2021

02. august 2021

Det pågår for tiden en SMS-svindelkampanje i Norge som blant annet treffer våre kunder. Teksten som kommer som SMS er som følger:

Din BankID er nå sperret på grunn av et svindelforsøk.
Sikre din BankID her:
bankid-sikre[.]me/.

Ikke klikk på lenken, dette er forsøk på svindel.

3. april 2020

Svindlere utnytter koronakrisen - les mer i bloggen vår om hvordan du kan avsløre svindlere.

1. mars 2020

Ny sak ang. forsøk på svindel gjelder e-post med budskap om oppdatering av sikkerhetsinfo. Kundene får e-post og SMS med beskjed om at kortet deres er blokkert. Meldingen gir inntrykk av å komme fra Sparebanken Sør. Denne er ikke fra oss, dette er forsøk på svindel. Ikke klikk, og slett e-posten.