Spar penger på eFaktura

  •  

Er du ute etter å spare inn noen tusen kroner i hverdagen, er det på tide å se over regningene dine. De aller fleste bedrifter legger på et faktureringsgebyr på mellom 20-50 kr på hver faktura de sender ut. Om du får mange av disse hver måned, er det penger å spare på å tegne eFaktura!

En vanlig familie

En vanlig familie har som regel flere tjenester som faktureres i løpet av året. Det er telefonregning og internettlinje til huset, samt mobilregninger. Her kan en vanlig familie spare inn mye, særlig om det er forskjellige fakturaer på hver mobiltelefon. De fleste har kanskje sett at det er lurt å samle alt hos samme leverandør, slik at dette samles på én regning – som likevel utgjør en god sum hvert år.

Videre pleier majoriteten nå for tiden å ha enten kabel-tv eller satellitt, og dette faktureres gjerne månedlig. Lokalaviser tar sine gebyr, det gjør også strømleverandørene – eller de gir deg rabatt på regningen dersom du velger å kommunisere elektronisk med dem. Lånekassen har fire innbetalinger i året, mens kredittkortselskaper sender ut faktura hver måned dersom du har benyttet deg av kreditten din. Her har du muligheter til å spare!

Regnestykket

De fleste av tjenestene gir deg som kunde mulighet til å velge om du ønsker månedlig, kvartalsmessig eller årlig fakturering – og de fleste leverandører gir deg også mulighet til å velge eFaktura. Her er et nøkternt regnestykke for en liten familie med et normalt antall tjenester per år, basert på mine egne leverandører:

 

  Per måned Per kvartal Sum husstand
Kabel-TV/Satellitt 40    480 kr
Lokalavis* 35    420 kr
Internett    39 156 kr
Mobiltelefon* 39    468 kr
Strøm     240 kr
Lånekassen*   35  140 kr
Kredittkort*  35   420 kr
SFO/barnehage*  26   286 kr
    Vi sparer: 2610 kr

 

* De fleste familier har gjerne et par lokalavisabonnementer, mobiltelefoner, to forskjellige lån i Statens Lånekasse, flere barn som benytter tjenester som SFO og barnehage osv. I tillegg er det vanlig med boligalarm, autopass, medlemskap i treningssentre og så videre. Innsparingen vil da bli enda større dersom du benytter eFaktura.

I snitt vil en norsk husstand spare 3100 kr i fakturagebyrer med å bruke eFaktura.
Kilde: eFaktura.no

Miljø

I tillegg sparer vi miljøet ved å velge eFaktura og unngå å få papirer i posten. Regningene kommer rett inn i nettbanken din – der du likevel betaler dem. Jeg bare nevner det – som en bonus.

Visste du at det var så mye å spare på å se over slike hverdagslige ting?

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør
Blogg:
Ikke bare bank