SmartSpar og drømmeferie

  •  

På vei mot drømmeferien med SmartSpar

Når jeg tenker planlegging, SmartSpar og sparekalkulator, blir det drømmeferie. Hvordan?

Hva drømmer du om? USA neste år, slik som jeg? I det siste har jeg tenkt på hvor mye familien min trenger for å være på tur i to uker i USA. Med god planlegging og verktøy som sparekalkulator og SmartSpar, så kan vi klare det!

Research

Hva koster en flybillett til drømmestedet per person? Hva koster en leiebil? Og hvordan kan vi bo, hotell eller leilighet? Bor vi i leilighet er det ikke så store ekstrautgifter til mat i forhold til hjemme, skal vi spise ute, blir det mer enn vanlig. Når jeg har oversikt over disse utgiftene, ser jeg at vi kan gjennomføre en tur for om lag 60 000 kroner med fornuftig bruk.

Feriepenger

Heldigvis er det snart juni, og da kommer feriepengene. Siden vi skal nyte sørlandssommeren hjemme i år, trenger vi ikke bruke alt av årets feriepenger denne sommeren – hva om hver av oss voksne legger inn 10 000 kroner fra feriepengene i år som startsum for "feriekonto 2015"? Det kan vi klare.

Sparekalkulator

Sparebanken Sørs sparekalkulator brukes kanskje mest til å regne ut mer langsiktig sparing, og gjerne inkludert aksjesparing. Men den duger også til kortsiktige sparemål på noen få år. Fordelen med sparekalkulatoren er at den regner ut alt for deg, og om du har allerede oppsparte penger, så kan det legges inn i regnestykket. Jeg bruker "Spare til et tidspunkt", legger inn hvor mye jeg ønsker å spare, og så er det bare å se hvor mye jeg trenger å spare hver måned for å få råd til drømmeferien min.  

SmartSpar

Jeg benytter allerede SmartSpar til pensjonssparing. Fordelen med slike spareavtaler er at jeg etter hvert glemmer at jeg har det, og er blitt vant til å sette av den summen, slik at forbruket mitt justerer seg uten at jeg tenker på det. SmartSpar gir meg jo også god sparerente fra første krone, og det er en fordel nå som jeg kun skal spare ett år til min feriekonto 2015. Jeg bør opprette en egen SmartSpar-konto slik at dette er en separat spareavtale – jeg planlegger jo å ta ut pengene om et år. Så er det bare å sette i gang fast overføring. Og jeg må bare huske på målet mitt dersom jeg opplever at det blir litt mindre penger å rutte med hver måned – det er verdt det!

Med en startsum på 10 000 kroner for hver voksen, og månedlig sparing på SmartSpar-kontoen på 2900 kr, får vi dekket flybilletter, leiebil, hotellovernatting og mat. Om vi finner leilighet der vi skal bo og kan handle inn mat til eget kjøkken, har vi penger nok til å shoppe litt og finne på noe moro også. I alle fall om vi drar etter neste års feriepenger betales ut! Dette kan gå – om jeg er flink og setter i gang SmartSpar med én gang..

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør
Blogg:
Ikke bare bank