Meny

Tjenester i nettbanken

Vi fornyer nettbanken, litt etter litt. Under forklarer vi litt hva du finner og hvor du finner det du trenger i nettbanken.

Engelsk nettbank

Du kan bytte fra norsk til engelsk nettbank, det gjøres enkelt og greit ved å velge engelsk språk istedenfor norsk ved pålogging oppe i høyre hjørne.

NB! Enkelte ting er ikke oversatt til engelsk, det gjelder noe innhold som kontakt oss på forsiden, samt eldre og lite brukte nettbanksider.

Om kort

Du kan bestille kort og søke om kredittkort i nettbanken.

Du kan sperre kort permanent eller midlertidig. Det siste gir deg mulighet til å fjerne sperren igjen. Fjerning av sperre krever BankID. Om du ikke opphever sperren, vil kortet bli avsluttet på utløpsdatoen, med mindre du bestiller nytt kort før utløpsdato.

Du kan rebestille et mistet eller ødelagt kort, og kortet som erstattes blir slettet umiddelbart, eller når nytt kort tas i bruk. Du kan bestille kort til disponent ved å bestille kort og knytte til konto med disponent. Da velger du disponenten som korteier.

Du kan se en oversikt over dine abonnement og gjentagende kortkjøp. Du kan se hvilke kort som brukes hos forskjellige forhandlere, og hvor ofte. Tjenesten er under utvikling.

Når du avslutter kortavtalen, sperres kortet umiddelbart for bruk.

Søk i meny

Du kan søke i menyen i nettbanken. Dersom du for eksempel leter etter kontoutskrift, søk på dette, og du får lenke til hvor du finner det i nettbanken. Denne søkemuligheten kommer til å bli bedre etter hvert.

Sperr kort, konto, nettbank og BankID døgnet rundt dersom du trenger det

Døgnåpen hjelp til sperring av tjenester

Mistenker du svindel, eller trenger du hjelp til å løse opp sperret kodebrikke, glemt passord eller andre tekniske problemer? Ta kontakt med kundesenteret vårt hele døgnet.

Spørsmål og svar om nettbanken

Forsiden

Dette er startsiden. Her ser du en oversikt over alle dine kontoer, lån og kredittkort, og kan se andre detaljer på hver og en av dem. Du kan også se fondssparing her, og kontoer i andre banker som du har lagt til. Klikk på pilen på kontoen du ønsker å gjøre noe med, så får du frem noen valg. Du når forsiden ved å klikke på huset eller ordet Forsiden på toppen av siden.

Snarveier

Betale

Om du klikker på Betale, vil du kunne betale flere regninger. Regningene legger seg i en liste på høyre side, og du godkjenner til slutt.

Overføre

Om du klikker på Overføre, vil du kunne overføre mellom egne kontoer. Du bekrefter hver overføring.

Forfall

Forfallsmappen finner du enkelt på denne lenken. På siden kan du også se hvilke betalinger som må godkjennes, og siste bevegelser på konto du velger. Merk at du har anledning til å ke i disse elementene: Benytt deg av fritekstsøk og avgrens søk på både dato og type transaksjon.

Kontoutskrift

Her er en enkel snarvei til arkivet der du blant annet kan søke etter kontoutskrifter eller spesifikke transaksjoner.

Betale/Overføre

Her kan du betale regninger, både til Norge og utlandet, og du kan opprette fast betaling – noe som er nyttig å gjøre om du skal betale husleie hver måned til noen, for eksempel. I tillegg kan du betale fra Visa kredittkort, men legg merke til at det koster penger å betale fra kredittkortet i nettbanken.

Når du fyller ut den første betalingen, skal du legge den til godkjenning og kan fortsette å betale til flere. Du godkjenner til slutt når alle betalingene er lagt til.

Du kan utføre straksbetalinger også. Valget om å betale med straksbetaling dukker opp i nettbanken, der det er mulig, når du har tastet inn kontonummer eller valgt mottaker fra mottakerregisteret. Straksbetaling medfører en kostnad, se prislisten for nettbanken.

Faste betalinger ligger under Betalingsavtaler i menyen.

Du kan også overføre penger mellom egne kontoer og kontoer du disponerer. I tillegg kan du overføre fra kredittkortet, men legg merke til at det koster penger å betale eller overføre fra kredittkort i nettbanken.

Faste overføringer ligger under Betalingsavtaler i menyen.

Under betalingsinnstillinger kan du bestemme om forfallsdato skal være utfylt med dagens dato, og om du vil registrere nye mottakere i mottakerregisteret ditt, samt at du kan sette maksimalt beløp per måned for både nettbank og mobilbank. Vi anbefaler at du til vanlig har dette beløpet så lavt som mulig pga. sikkerhet.

Kort

Under Kort kan du bestille kort til deg selv eller barn/ungdom, hente PIN-koden din, se fakturaer på kredittkortet, se ditt digitale kort som er praktisk til netthandel, eller du kan se hvilke faste abonnementer kortet ditt er registrert på. 

Velg kort under Dine kort for å gjøre handlinger på kortet, slik som å sperre kort eller åpne/lukke regionsperre på kort.

Arkiv

Under Arkiv finner du eFaktura-arkiv, transaksjonsarkiv og dokumentarkiv. Du kan søke i arkivene og finne betalinger som er gjort fra kontoene dine. Du kan søke i transaksjoner og i dokumenter, samt i gamle eFakturaer.

Konto

Dine kontoer gir deg en oversikt over dine egne kontoer i tillegg til dem du disponerer. Klikk på pilen til høyre for disponibel sum dersom du ønsker å utføre noen handlinger på en konto. Via menyen kan du blant annet opprette ny konto, gi tilgang til eller endre tilgang til konto (disponenter), samt sende inn ønske om å tilknytte konto fra annen bank.

Depositumskonto. Utleier bestiller selv depositumskonto i nettbanken. Leietaker får melding om at konto blir opprettet ved å signere avtale med BankID. Kontoen opprettes når leietaker har signert kontoavtalen. Les mer om depositumskonto her.

Vil du gi kontoene dine navn som forteller deg hva de er ment for, som «buffer» eller «pensjonssparing», så kan du det under Endre kontoinnstillinger.

Postkasse

Her finner du dine meldinger med brev fra banken angående slikt som kontoutskrifter og endringer i priser og gebyrer. Du kan sende og motta meldinger i et kontaktskjema.

Chat er i tillegg tilgjengelig i hele nettbanken, og menneskelig chat er mulig hverdager mellom 08-20. 

Sparing

Under Sparing finner du en oversikt over hvilke sparekontoer du har eller kan bestille. Du har også en kort oversikt over hvor mye du har på hvilke typer kontoer og til forfall. 

Er det vanskelig å spare? Vi har flere muligheter som gjør det enkelt for deg å sette av penger til sparing. Med SmåSpar kan du velge å sette av penger til sparekonto hver gang du tar ut kontanter eller hver gang du bruker kortet til varekjøp. Dersom du foretrekker å sette av penger rett etter du får lønning, kan det være lurt å opprette en SmartSpar-konto og sette i gang en fast overføring til sparekontoen, på en sum som passer deg. Du finner også lenker til fond og aksjer fra denne siden, og det er nå blitt enda enklere å starte en spareavtale eller å gjøre et engangskjøp i fond.

Fond

Vi anbefaler også å spare i fond eller aksjer, noe som kan gi større avkastning enn vanlige sparekontoer, dette kan du betjene selv. Dine fond gir deg oversikt over alt du sparer i fond, og du kan opprette en spareavtale slik at det trekkes rett fra kontoen din. Du kan kjøpe og selge fond fra menyen. 

Aksjer

Her er lenker til aksjehandel og VPS investortjenester.

Pensjon

Du finner lenke til innskuddspensjon som eget punkt i nettbanken.

Kundeforhold

På Ditt kundeforhold har vi relevant informasjon om akkurat deg. Du kan her oppdatere egenerklæringen din dersom omstendigheter endrer seg med tanke på inn- og utbetalinger, utenlandsbetalinger eller annet. Du kan endre samtykkene dine, levere legitimasjon, bestille BankID og sette opp varslinger, og litt til. 

Her ser du også hvilken kontaktinformasjon vi har på deg. Vi gjør oppmerksom på at vi henter adresser fra folkeregisteret og oppdaterer dette jevnlig. Dersom du flytter utenlands, må du derimot sende oss en melding om ny adresse. 

Forsikring

Er du forsikret gjennom Sparebanken Sør? Se oversikten og gå videre til din side hos Frende forsikring. Der kan du i ro og mak se over dine forsikringer, priser, forsikringsvilkår og forsikringsbevis. Her kan du også melde skade.

BankID

Du bestiller BankID i nettbanken, og her kan du også se om du allerede har en aktiv BankID-avtale.

Min økonomi

Min økonomi er en tjeneste vi vet mange ønsker seg. Vi jobber for å få dette til, men foreløpig vet vi ikke når vi kan tilby denne tjenesten.


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen