Meny

BankID på mobil

Det er ikke lenger mulig å bestille BankID på mobil. Vi anbefaler at du heller laster ned og bruker BankID-appen. Da kan du fortsette å bruke mobilen til å logge inn i nettbanken og andre steder med BankID.

Bestill BankID i nettbanken, du finner det i menyen vår

Dersom du har BankID på mobil, kan du logge deg enkelt og sikkert inn i nettbanken uten kodebrikken. Du kan ikke lenger bekrefte betalinger i nettbanken kun med BankID på mobil, det må gjøres med høyere sikkerhetsnivå. Dermed er det viktig at du sjekker at du har gyldig BankID-avtale og at du husker passordet til BankID-en din. 

BankID på mobil til innlogging og litt til

Du kan benytte BankID på mobil til å logge inn med og til å hjelpe i prosessen med betalinger sammen med passordet du bruker for vanlig BankID. Du kan også benytte BankID på mobil ved netthandel.

BankID med app

BankID med app er enda enklere enn BankID på mobil og helt gratis for alle.
Les mer om BankID med app og last ned i dag.

Husk - om kodebrikken

Selv om du logger inn med mobilen til vanlig, er det lurt å legge kodebrikken et sikkert sted, for eksempel der du har pass eller liknende. Du trenger brikken dersom du må bestille ny BankID eller aktivere BankID-appen, ved skifte av SIM-kort og liknende. 

Tips og viktig å vite

  • Mobiltelefonen må være slått på og tilgjengelig ved innlogging
  • Du kan logge deg inn i nettbanken på nettbrett og mobiltelefon også.
  • Noen spesielle telefoner og nettbrett har utfordringer, spesielt HTC og iPhone 4s. Se listen og mer informasjon om for eksempel teleleverandører, hos BankID Norge. BankID på mobil kan også brukes på eldre telefoner, noen har imidlertid utfordringer.

Ny mobil eller nytt SIM-kort?

Dersom du bytter mobil eller SIM-kort, kan du ikke lenger bestille ny BankID på mobil. Vi anbefaler derfor at du laster ned og aktiverer BankID-appen.  

BankID på mobil er på vei ut

BankID på mobil fases nå gradvis ut. Den vil fortsatt fungere en god stund, men du kan ikke lenger bestille ny. Det er derfor lurt av deg å aktivere BankID-appen nå.

Dersom du har problemer med å aktivere appen, kan du løse det meste selv. Dersom du har glemt passordet til BankID, se hvordan du skaffer nytt passord her. For andre problemstillinger, se ofte stilte spørsmål lenger nede på siden.

BankID-appen er enda enklere. Enda raskere.

BankID-app - les mer her

Nå kan du laste ned en app på mobilen din som erstatter kodebrikken ved pålogging eller signering med BankID.
BankID for ungdom

BankID for ungdom

Sperr kort, konto, nettbank og BankID døgnet rundt dersom du trenger det

Døgnåpen hjelp til sperring, BankID og mer

Mistenker du svindel, eller trenger du hjelp til å løse opp sperret kodebrikke, glemt passord eller andre tekniske problemer? Ta kontakt med kundesenteret vårt hele døgnet.


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen