Meny

BankID på mobil

Fra 1. september 2022 er det ikke lenger mulig å bestille BankID på mobil, vi anbefaler at du heller laster ned og bruker BankID-appen. Da kan du fortsette å bruke mobilen til å logge inn i nettbanken og andre steder med BankID.

Bestill BankID i nettbanken, du finner det i menyen vår

Dersom du har BankID på mobil, kan du logge deg enkelt og sikkert inn i nettbanken uten kodebrikken. Du har selv valgt hvilken kode du vil bruke til BankID på mobil. Når du logger inn med BankID på mobil, får du opp et referanseord på nettsiden som skal stemme overens med det som vises på mobiltelefonen din. Godta dersom dette stemmer, og så taster du inn koden du har laget.

BankID på mobil på flere tjenester

Du kan benytte BankID på mobil til å logge inn og bekrefte betalinger. Du kan også benytte BankID på mobil ved netthandel.

BankID med app

BankID med app er enda enklere enn BankID på mobil og helt gratis for alle.
Les mer om BankID med app og last ned i dag.

Husk - om kodebrikken

Selv om du logger inn med mobilen til vanlig, er det lurt å legge kodebrikken et sikkert sted, for eksempel der du har pass eller liknende. Du trenger brikken dersom du må bestille ny BankID eller aktivere BankID-appen, ved skifte av SIM-kort og liknende. 

Tips og viktig å vite

  • Mobiltelefonen må være slått på og tilgjengelig ved innlogging
  • Du kan logge deg inn i nettbanken på nettbrett og mobiltelefon også.
  • Noen spesielle telefoner har utfordringer, spesielt HTC og iPhone 4s. Se listen og mer informasjon om for eksempel teleleverandører, hos BankID Norge. BankID på mobil kan også brukes på eldre telefoner, noen har imidlertid utfordringer.

Ny mobil eller nytt SIM-kort?

Dersom du bytter mobil eller SIM-kort, kan du ikke lenger bestille ny BankID på mobil. Vi anbefaler derfor at du laster ned og aktiverer BankID-appen.  

BankID-appen er enda enklere. Enda raskere.

BankID-app - les mer her

Nå kan du laste ned en app på mobilen din som erstatter kodebrikken ved pålogging eller signering med BankID.
BankID for ungdom

BankID for ungdom


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen