Meny

BankID på mobil

Logg deg inn i nettbanken med mobilen i stedet for kodebrikken. Det er like sikkert å logge inn i nettbanken med BankID på mobil som med vanlig BankID. Du bestiller BankID på mobil i nettbanken din, du finner det i menyen.

Fra 1. september er det ikke lenger mulig å bestille BankID på mobil, vi anbefaler at du heller laster ned og bruker BankID-appen.

Bilde av menyen Alle tjenester i nettbanken der BankID er markert

Med BankID på mobil kan du logge deg enkelt og sikkert inn i nettbanken uten kodebrikken. Du bestemmer selv hvilken kode du vil bruke til BankID på mobil. Når du logger inn med BankID på mobil, får du opp et referanseord på nettsiden som skal stemme overens med det som vises på mobiltelefonen din. Godta dersom dette stemmer, og så taster du inn koden du har laget.

BankID på mobil på flere tjenester

Det er ikke lenger bare ved innlogging du kan benytte BankID på mobil. I nettbanken og mobilbanken kan du bekrefte betaling med BankID på mobil. Du kan også benytte BankID på mobil ved netthandel.

BankID med app

BankID med app er enda enklere enn BankID på mobil og helt gratis for alle.
Les mer om BankID med app og last ned i dag.

Bestille BankID på mobil

  • Logg inn i nettbanken som du pleier
  • Gå til menypunktet BankID
  • Følg bestillingsdialogen, ha telefonen nær deg
  • Når BankID på mobil er bekreftet til å ta i bruk, kan du begynne å bruke BankID på mobil

Slik bestiller du BankID på mobil

Logg inn i nettbanken og velg BankID / BankID på mobil i menyen. Følg instruksjonene - se tips her. Når du bytter telefon, må du også bestille BankID på mobil på nytt.

Husk - om kodebrikken

Når du begynner å bruke BankID på mobil, kan det være lurt å legge kodebrikken et sikkert sted, for eksempel der du har pass eller liknende. Du trenger brikken dersom du må laste ned BankID på mobil på nytt, ved skifte av SIM-kort og liknende. 

Tips og viktig å vite

  • Mobiltelefonen må være slått på og tilgjengelig ved bestilling og innlogging
  • Du kan logge deg inn i nettbanken på nettbrett og mobiltelefon også.
  • Noen spesielle telefoner har utfordringer, spesielt HTC og iPhone 4s. Se listen og mer informasjon om for eksempel teleleverandører, hos BankID Norge. BankID på mobil kan også brukes på eldre telefoner, noen har imidlertid utfordringer.

Ny mobil eller nytt SIM-kort?

Dersom du bytter mobil eller SIM-kort, kan det være du må laste ned BankID på mobil på nytt. Logg inn i nettbanken med kodebrikken for å bestille BankID på mobil igjen.

BankID-appen er enda enklere. Enda raskere.

BankID-app

Nå kan du laste ned en app på mobilen din som erstatter kodebrikken ved pålogging eller signering med BankID.
Illustrasjonsfoto | kundeprogram for ungdom

BankID for ungdom


Melding blir sendt som e-post til nettredaksjonen