Kun halvparten av norske barn er forsikret

  •  

Barneforsikring gir barnet økonomisk trygghet i fremtiden. Illustrasjonsfoto.

Når barn blir syke eller skadet, er penger det siste du vil tenke på. Barneforsikring gir økonomisk støtte til familien på kort sikt, og barnet på lang sikt.

Da den sprudlende toåringen gikk fra å være aktiv og fornøyd til å bli blek, slapp og energiløs, skjønte foreldrene at noe var galt. – Midt oppi all usikkerheten var det en enorm trygghet å vite at vi ikke trengte å tenke på eventuelle økonomiske konsekvenser, forteller guttens far.

For den lille gutten var syk. Virkelig syk. Denne gangen var det ikke bare en langvarig forkjølelse, en barnesykdom eller noe annet som «gikk i barnehagen» slik som det så ofte gjør.

– Gutten vår var påfallende mye dårlig det siste halvåret før han fikk diagnosen. Tidligere var han alltid høyt og lavt, men plutselig ble allmenntilstanden stadig vekk redusert. Han brukte også veldig lang tid på å komme seg etter enkle forkjølelser og var ofte slapp og febersyk, beskriver faren.

Et barn på to og et halvt år skal vokse, ikke krympe. Da gutten også begynte å rase ned i vekt, ble foreldrene virkelig bekymret.

– I ukene før han ble innlagt, var ikke gutten vår seg selv. Han begynte å tisse på seg om natten, hadde ekstrem tørste og lå stort sett bare i sengen eller på sofaen, husker faren.

Livet snudd på hodet

Under en legekontroll ble det målt et blodsukker som var veldig bekymringsfullt, noe som resulterte i en hasteinnleggelse av den lille gutten. Få timer senere var diagnosen på plass: Han hadde fått en alvorlig kronisk sykdom, en sykdom som rammer vilkårlig og som man kan dø av hvis den ikke behandles riktig.

– Der og da ble livet snudd på hodet for oss alle. Vi skjønte at dette kom til å kreve mye av oss og ham for alltid, forteller faren.

Fra å ha vært en familie med to aktive barn, hadde familien nå et helt friskt barn og et veldig sykt å ta seg av. Den lille gutten hadde fått diabetes type 1. En tøff diagnose å få, men med planlegging og riktig behandling, kan man likevel leve et godt liv med sykdommen.

– Det var utrolig krevende å være i en situasjon der vi plutselig hadde fått et barn som var sykt, minnes faren.

Barn som ser på iPad i stolen

Mange spørsmål

For småbarnsforeldrene ble all energi brukt på å ta best mulig vare på barna sine midt oppi det hele. Samtidig satt de med mange spørsmål. Hva ville skje videre? Måtte de si opp jobbene sine for å ta seg av gutten? Hvordan ville livet til sønnen bli? Hvordan ville livene deres bli?

– Da sønnen vår ble syk, hadde vi nok å tenke på. Så var det en på sykehuset som sa: «Er barnet forsikret? Da bør dere ta kontakt med forsikringsselskapet», gjengir faren.

Begge barna hans har vært forsikret siden de var babyer. Det kom godt med nå.

– Vi hadde aldri sett for oss at vi skulle få bruk for barneforsikringen, men plutselig fikk den et viktig formål, sier småbarnsfaren.

– Frende ordnet alt

– Siden sønnen vår var forsikret, trengte vi ikke å bekymre oss for de økonomiske konsekvensene ved at en av oss måtte være på sykehuset sammen med ham. Det lettet den noe uvirkelige situasjonen vi var i, sier faren og utdyper:

– Barneforsikring koster så lite, men betyr så mye. Frende ordnet alt for oss: «Nå kan dere slappe av, det er ikke noe tidspress», sa saksbehandleren vår.

Bare noen få uker etter at sønnen kom i gang med behandlingen, ble han mer og mer seg selv:

– Matlysten hans økte, aktivitetsnivået kom tilbake og vi så at gutten vår hadde det kjempebra på tross av den kroniske sykdommen. I dag er han en aktiv seksåring som elsker å turne og gå på ski, sier faren og reflekterer videre:

– Jeg vet at mange som kjøper barneforsikring tenker at den er viktig hvis barnet blir utsatt for en trafikkulykke. Men en ulykke kan ramme på så mange måter. Barneforsikringen dekker så mye mer enn invaliditet.

Du trenger barnets fødselsnummer for å sjekke prisen på forsikring.

Barn som leker

Barneforsikring

Forsikre fremtiden til det kjæreste du har. Frende sin barneforsikring er kåret blant Norges beste ti år på rad.

  • Frende Forsikrings barne- og ungdomsforsikring gjelder fra barnet ditt er tre måneder og ut året det fyller 26 år.
  • Den som er forsikret får automatisk fortsettelsesforsikring fra 27 år, som inkluderer uførepensjon, og trenger ikke fylle ut ny helseerklæring.
  • For å få barneforsikring må det leveres en egenerklæring om barnets helse. Du leverer den elektronisk med PC, nettbrett eller mobil. Det er kjempelett og fort gjort.
  • ​​Du kan velge mellom to barneforsikringer: Barneforsikring bra eller Barneforsikring best. Forskjellen på barneforsikringene er summene man får utbetalt i uførepensjon og ved medisinsk invaliditet etter sykdom/ulykke.
  • Frende er best i test hos Norsk Familieøkonomi på den viktige uførepensjonen.

Forsikring av fremtiden

Ifølge Mariell Lyngbø, produktsjef for barneforsikring hos Frende Forsikring, er faktisk diabetes type 1 en av de vanligste sykdommene de utbetaler for.

– Forsikring forsikrer alltid fremtiden, ikke det som alt har skjedd, sier Mariell Lyngbø.

Ansvarlig for barneforsikring Mariell Lyngbø

Mariell Lyngbø, produktsjef for barneforsikring hos Frende Forsikring. Foto: Schibsted Partnerstudio.

– Mange tar ikke kontakt før de kjenner behovet. Da er det for sent, kommenterer hun.

Det er veldig enkelt å kjøpe barneforsikring på nettsiden til Frende. Kun noen få tastetrykk skal til før barnet er forsikret. Tør du å la være?

Lav pris, bred dekning

Hva om barnet ditt får en varig skade, som hindrer det i å jobbe som voksen? Har du tenkt over at folketrygden og kollektive skoleforsikringer gir begrenset utbetaling ved alvorlig uførhet? Det koster kun elleve kroner per dag å sikre fremtiden til barnet ditt.

Les mer om barneforsikring

Artikkelen er produsert av Schibsted Partnerstudio for Frende Forsikring.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank