Hvorfor bør du ha reiseforsikring?

  •  

Frendes reiseforsikring gir deg trygghet i ferien, uansett hvor kort eller langt du reiser. Karina Nerhus forklarer hvorfor du bør ha reiseforsikring.

Enten du skal på korte eller lange reiser i sommer, så er det viktig at du har en god reiseforsikring. – Den hjelper deg dersom det skjer uhell, eller hvis det oppstår noe som gjør at du ikke kan reise likevel, sier forsikringsrådgiver Karina Nerhus.

Må man ha reiseforsikring på norgesferie?

Mange er klar over at reiseforsikring er viktig på utenlandsferie, men visste du at den er minst like viktig når du ferierer i Norge? Enten du drar på hotellferie, campingtur eller bare tar en dagstur på hjemstedet ditt, så dekker Frendes reiseforsikring små og store uhell og skader.

– En av de vanligste skadene i ferien er knust mobil. Da er det godt å vite at forsikringen dekker dette. Og dersom du, familien din eller reisefølget ditt blir alvorlig syk, så er avbestillingsforsikringen, som er inkludert, veldig kjekk å ha, sier forsikringringsrådgiver Karina Nerhus, og legger til at det ikke er noen egenandel ved bruk av forsikringen.

Kjøp reiseforsikring først, bestill reisen etterpå

Forsikringen må kjøpes før du bestiller reisen for at den skal gjelde.

– Vi anbefaler derfor en helårs reiseforsikring, så er du dekket enten du bare skal en tur på butikken, eller på en lengre ferie. Det er en liten pris å betale for den beste dekningen hele året, uansett hva slags tur du skal på.

Barn dekkes av foreldres reiseforsikring fram til de fyller 21 år.

– Det betyr at de er forsikret både når de reiser alene og sammen med foreldrene, sier Karina.

Les mer om reiseforsikringen og sjekk pris her.

Karina Nerhus, Sparebanken Sør

Eksempler på hva som kan være dekket av reiseforsikringen

  • Knust mobil, iPad, solbriller eller klokke
  • Ødelagt eller stjålet sykkel
  • Skade på utstyr som SUP-brett, telt, fiskestang eller sovepose
  • Avbestilling på grunn av sykdom eller skade
  • Legetime på mobil
  • Forsinket og mistet bagasje

Frende kåret til best i test

Reiseforsikringen fra Frende blir år etter år kåret til en av de beste i landet. God dekning og god kundeservice er noe av det som blir framhevet.

Frende fikk mye skryt for hvordan reiseforsikringen har blitt tilpasset omstendighetene rundt korona, og er faktisk det eneste selskapet som ikke satte en utløpsdato for dekning av avbestilling hvis man ble pålagt karantene.

Gratis legekonsultasjon i ferien

Med appen Eyr (åpnes i nytt vindu) får du gratis legekonsultasjon i appen når du har Frendes reiseforsikring. Det kan være en stor fordel dersom du oppholder deg langt unna fastlegen eller legevakten, må fornye en resept eller om du lurer på noe rundt egen eller barnas helse.

Dette fikk Silje Tangen Nerhus (23) god bruk da hun fikk flåttbitt mens hun var på ferie

Av: Siril Reyes Aartun Marked- og kommunikasjonsrådgiver for bedriftsmarked
Blogg:
Ikke bare bank