Enklere utleggshåndtering for bedrifter

  •  

NTT sparer både tid og penger på å benytte seg av Sparebanken Sør sitt bedriftstilbud for kort og utlegg.

Med kredittkortet Q Business Black fikk skiensbedriften NTT et enklere og mer effektivt system for reiseregninger, noe daglig leder i NTT, Oddvar Linga, er svært fornøyd med. 

– Både kollegaer som jobber med regnskap og de av oss som reiser mye, er glade for en ny utleggshåndtering i bedriften, sier daglig leder i NTT, Oddvar Linga.

NTT er en bedrift i Skien som selger og server trykkluftutstyr. Det er en trygg og god arbeidsplass for ti ansatte, bestående av selgere og servicemedarbeidere. De er ofte er på farta mellom Farsund i sør til Hammerfest i nord. Bedriften sparer både tid og penger på å benytte seg av Sparebanken Sør sitt bedriftstilbud for kort og utlegg.

Foto av Oddvar Linga, daglig leder NTT


I 2018 ønsket NTT å bytte til en bank med lokal tilknytning, og som tilbyr god og ekspeditt hjelp. Valget falt på Sparebanken Sør.

– Vi er veldig godt fornøyde med banken. Vår bedriftsrådgiver, Kristian, hiver seg rundt og vi opplever at han følger oss opp på en god måte, som for eksempel nå i koronasituasjonen, sier Linga. 

Sparer tid med kredittkort for ansatte

Det de derimot ikke likte så godt var bankens kortløsning for bedrifter.
– Vi ønsket ikke at alle ansatte skulle gå rundt med debetkort, tilknyttet konto, og vi brukte derfor mye tid på utleggshåndtering.

Heldigvis kom gladmeldingen om at kredittkortet Q Business Black ble tilgjengelig for bedrifter. I dag har NTT åtte kredittkort, og benytter Q Business-løsningen på flere måter.

– Vi har fått et effektivt system for reiseregninger. Ansatte slipper å dra rundt med en haug kvitteringer etter mye reising. Med denne løsningen unngår vi feilmarginer i reiseregninger, vi slipper å forskuttere reiseforskudd og vi sparer tid, sier Linga. 

Ønsker du å bli bedriftskunde? Les mer her. 

Får oversikt over forbruk i Q Business Sør-appen

I Q Business Sør-appen kan kortholder ta bilde av kvitteringene og knytte regnskapsinfo til disse. Videre kan økonomiansvarlig for bedriften hente ut dokumentasjon fra det web-baserte administrasjonsverktøyet Q Control. I Q Control har bedriften full kontroll på kortbruk, kortholdere og nødvendige bilag som automatisk hentes fra kortholders Q Business Sør-app.

Fakta om Q Business

Q Business er en løsning som skal effektivisere utleggshåndtering for bedrifter. Den består av:

  • Q Control – administrasjonsverktøy for utlegg for bedriften
  • Q Business Sør-app - mobilapp for kortholdere
  • Kredittkortet Q Business Black

Leder av kort og betaling Lars Pedersen foto

Leder av kort og betaling i Sparebanken Sør, Lars Pedersen, tror løsningen kan spare bedrifter for både tid og penger.

– Q Business er en totalpakke som er verdensledende innen kortløsninger for bedrifter, og det er gledelig å høre at produktet settes pris på i markedet, avslutter Pedersen.

Priseksempel Q Business Black

Eff.rente 39,90 %, 15 000 kr, o/12 md. Kostnad 2816,39 kr. Totalt: 17 816,39 kr.
Nominell rente er på 21,96 %.

Av: Siril Reyes Aartun Marked- og kommunikasjonsrådgiver for bedriftsmarked
Blogg:
Ikke bare bank