Enklere utleggshåndtering for bedrifter

  •  

NTT sparer både tid og penger på å benytte seg av Sparebanken Sør sitt bedriftstilbud for kort og utlegg.

Med kredittkortet Q Business Black fikk skiensbedriften NTT et enklere og mer effektivt system for reiseregninger, noe daglig leder i NTT, Oddvar Linga, er svært fornøyd med. 

– Både kollegaer som jobber med regnskap og de av oss som reiser mye, er glade for en ny utleggshåndtering i bedriften, sier daglig leder i NTT, Oddvar Linga.

NTT er en bedrift i Skien som selger og server trykkluftutstyr. Det er en trygg og god arbeidsplass for ti ansatte, bestående av selgere og servicemedarbeidere. De er ofte er på farta mellom Farsund i sør til Hammerfest i nord. Bedriften sparer både tid og penger på å benytte seg av Sparebanken Sør sitt bedriftstilbud for kort og utlegg.

Foto av Oddvar Linga, daglig leder NTT


I 2018 ønsket NTT å bytte til en bank med lokal tilknytning, og som tilbyr god og ekspeditt hjelp. Valget falt på Sparebanken Sør.

– Vi er veldig godt fornøyde med banken. Vår bedriftsrådgiver, Kristian, hiver seg rundt og vi opplever at han følger oss opp på en god måte, som for eksempel nå i koronasituasjonen, sier Linga. 

Sparer tid med kredittkort for ansatte

Det de derimot ikke likte så godt var bankens kortløsning for bedrifter.
– Vi ønsket ikke at alle ansatte skulle gå rundt med debetkort, tilknyttet konto, og vi brukte derfor mye tid på utleggshåndtering.

Heldigvis kom gladmeldingen om at kredittkortet Q Business Black ble tilgjengelig for bedrifter. I dag har NTT åtte kredittkort, og benytter Q Business-løsningen på flere måter.

– Vi har fått et effektivt system for reiseregninger. Ansatte slipper å dra rundt med en haug kvitteringer etter mye reising. Med denne løsningen unngår vi feilmarginer i reiseregninger, vi slipper å forskuttere reiseforskudd og vi sparer tid, sier Linga. 

Ønsker du å bli bedriftskunde? Les mer her. 

Får oversikt over forbruk i Q Business Sør-appen

I Q Business Sør-appen kan kortholder ta bilde av kvitteringene og knytte regnskapsinfo til disse. Videre kan økonomiansvarlig for bedriften hente ut dokumentasjon fra det web-baserte administrasjonsverktøyet Q Control. I Q Control har bedriften full kontroll på kortbruk, kortholdere og nødvendige bilag som automatisk hentes fra kortholders Q Business Sør-app.

Fakta om Q Business

Q Business er en løsning som skal effektivisere utleggshåndtering for bedrifter. Den består av:

  • Q Control – administrasjonsverktøy for utlegg for bedriften
  • Q Business Sør-app - mobilapp for kortholdere
  • Kredittkortet Q Business Black
  • Det ladbare kortet Q Business White

Lanserer ladbart kort for bedrifter

Siste nyhet i Q Business-løsningen er Q Business White, som er et ladbart kort som gjør det enklere for bedriften å la ansatte legge ut uten å bruke sine egne penger. Enten det gjelder utgifter til reiser, representasjon eller innkjøp av kontorutstyr, så kan de ansatte bruke et kort som bedriften lader og tømmer etter behov. 

Les mer om Q Business White her

Leder av kort og betaling Lars Pedersen foto

Leder av kort og betaling i Sparebanken Sør, Lars Pedersen, tror løsningen kan spare bedrifter for både tid og penger.

– Q Business er en totalpakke som er verdensledende innen kortløsninger for bedrifter, og det er gledelig å høre at produktet settes pris på i markedet, avslutter Pedersen.

Priseksempel Q Business Black

Eff.rente 41,07 %, 15 000 kr, o/12 md. Kostnad 2535,29 kr. Totalt: 17 535,29 kr.
Nominell rente er på 21,96 %.

Av: Siril Reyes Aartun Sosiale medier-ansvarlig og innholdsprodusent
Blogg:
Ikke bare bank