Hvordan starte sparing og få mest mulig ut av pengene dine?

  •  

Silje Gulbrandsen, Per Christian Gundersen og Glenn Andre Nødtvedt er rådgivere i Sparebanken Sør og snakker gjerne med deg.

Se webinar med Sparebanken Sør Froland om hvordan starte sparing og få mest mulig ut av sparepengene dine.

Bufferkonto? Aksjefond? Sparebøsse?

Se opptak fra webinar med Glenn, Per Christian, Silje og privatøkonom Kenneth. Kenneth gir deg sparetips, en folkelig fremstilling av fondssparing og en nyttig sparerobot.

Webinaret er for deg som ønsker å spare, som vil at sparepengene skal vokse, eller som liker tryggheten ved å ha litt i reserve.

Kenneth deler erfaringer han har fått gjennom veiledning av tusenvis av sørlendinger.

Silje Gulbrandsen, Per Christian Gundersen og Glenn Andre Nødtvedt er rådgivere i Sparebanken Sør Froland og hjelper deg gjerne med en spareplan tilpasset dine ønsker Lag en avtale, eller kom innom kontoret midt i Osedalen mellom 10-14 alle hverdager. 

Dette kan du lære fra webinaret

  • Hvordan spare når alt er så dyrt.
  • Kan sparingen gå av seg selv?
  • Fondssparing for nybegynnere.

Relevante lenker fra webinaret

Få hjelp til å velge fond

Book time med rådgiver

Regn ut din pensjon (Gå til norskpensjonsfond.no)

Svar på spørsmål under direktesendt webinar:

Det fondet som heter 100 % Renter - Hvorfor bør man velge det istedenfor å ha pengene på bankkonto?

Disse fondene har normalt en høyere forventet avkastning over tid enn det du får på flytende bankkontorente. Men, det er smart å ha en viss tidshorisont også i rentefondet- kanskje 1 år eller mer.

Bør vi gi gaver til de unge i BSU eller fond?

I Norge er det veldig vanlig å kjøpe og eie sin egen bolig. De aller fleste unge jeg snakker med gir klart uttrykk for at de ønsker å kjøpe egen bolig etter hvert. Da er egenkapital viktig, og BSU er det beste risikofrie alternativet. Bankens beste innskuddsrente og i tillegg skattefradrag på 10 % av sparebeløpet (om du har jobb og betaler skatt), det er gunstig. BSU-pengene er imidlertid bundet til boligformål, noe fondspengene ikke er. Fond, ikke minst aksjefond, har en høyere forventet avkastning enn BSU-renten over tid.

Oppsummert vil jeg si: Om målet med pengene er boligkjøp, er BSU en god deal.

Kan dere skrive navnet på det stedet vi kunne sjekke pensjonen?

Jobber du i privat næringsliv vil jeg anbefale portalen www.norskpensjon.no. Jobber du i det offentlige vil jeg heller anbefale å logge inn hos den pensjonskassen som din arbeidsgiver bruker; som oftest er det enten www.spk.no eller www.klp.no (lenkene åpnes i nytt vindu).

Møtebooking online

Nå kan du reservere tid med kunderådgiveren din via nett- eller mobilbanken. Logg inn og se når rådgiveren din er ledig. Dersom du ikke er kunde, kan du avtale møte med en i vårt digitale team.

Gå til møtebooking med digital rådgivning

Blogg:
Ikke bare bank