Meny

Disse vinner Sparebanken Sør Musikkpris 2021

I samarbeid med Sørf deler Sparebanken Sør ut årets musikkpris denne uken. Prisen går til tre verdige vinnere som får en pris på 50 000 kroner hver.

Vinnerne av Sparebanken Sør Musikkpris 2021

- Vi gratulerer vinnerne med årets pris, og vil takke juryen for et godt arbeid med prisen. Det var utrolig høyt nivå blant årets nominerte, og det er flott å se hvor mye som beveger seg blant musikere i Agder og Telemark, sier direktør for marked og kommunikasjon Eva Kvelland i Sparebanken Sør.

Benedikte Askedalen, Gabriel Gluch og Veslemøy Narvesen vinner årets musikkpris og som sitter igjen med hele 50 000 kroner hver.

Satser videre

Årets vinnere representerer en bred og spennende musikalsk sammensetning, og prisen gir dem mulighet til å satse videre på musikken.

Benedikte Askedalen imponerte juryen med sine følelsesladde og vakre utrykk som låtskriver, musiker og artist. Askedalen er en 22 år gammel vokalist, komponist og låtskriver bosatt i Kristiansand.

- Det har stor betydning å kunne få et stipend som man kan bruke på prosjektene videre, sier Askedalen.

Den 21 år gamle cellospilleren Gabriel Gluch imponerte juryen med sitt spill, som formidler med personlighet og stilsikkerhet.

- Det var veldig høyt nivå blant de nominerte, så det betyr utrolig mye å vinne prisen, sier Gabriel Gluch som legger stipendet inn i sparing til et nytt instrument.

Veslemøy Narvesen er en 24 år gammel trommeslager som allerede har markert seg som en av Norges største jazztalenter.

- Denne anerkjennelsen fra hjemstedet mitt betyr utrolig mye for meg, sier Veslemøy Narvesen.

Prisen ble overrukket på Teams mandag morgen, 13. desember.

Om prisen

Formålet med dette samarbeidet er å støtte unge musikere fra Agder og Telemark og gi musikktalenter i aldersgruppen 18-30 år muligheten til å utvikle seg og formidle sin kunst. Dette er et sjangerbredt stipend, da det er ønskelig at så mange som mulig skal være aktuelle. Prisen har jevnlig blitt utdelt siden 2014, og i år har hele 17 sterke og regionale nominasjoner kommet inn fra 6 forskjellige musikkinstitusjoner.

En ekspertjury har vurdert alle de nominerte og kåret tre verdige vinnere. Juryen er imponert over nivået på alle kandidatene i årets utdeling.

Juryen har bestått av

- Pål Svendsberget – Kristiansand Symfoniorkester
- Bjørn Ole Rasch – UiA, Institutt for rytmisk musikk
- Arne Mathisen - musiker
- Hilde Hefte - musiker
- Trond Skjæveland - leder for marked og kommunikasjon, Sparebanken Sør

Vinnerne av årets Sparebanken Sør Musikkpris

Gabriel Punsvik Gluch, 21 år – cello

Juryen lar seg begeistre av Gabriel Punsvik Gluch sitt spill, som formidler med en personlighet og stilsikkerhet. Gabriel peker seg ut med ambisjon og nivå på arbeidet sitt, og er i rivende utvikling. Gluch har en naturlig musikalitet som kommer innenfra. Juryen ser frem til å følge Gabriel i årene som kommer, og har stor tro på at han har det som trengs for å finne sin vei til å bli den utøveren han ønsker. Gratulerer!

Veslemøy Narvesen, 24 år – trommer

Veslemøy Narvesen er en helt særegen og unik jazztrommeslager og komponist. Juryen lot seg imponere av en utrolig CV, og en ambisiøs og tydelig plan fremover. Som trommeslager har hun en helhetsforståelse, en formsans og et faglig overskudd som gjør at hun allerede er et av Norges aller største jazztalenter, og har alle forutsetninger for å kunne nå målet om å få en internasjonal karriere. Juryen gratulerer, og er glad for kunne gi en pris som dette til en så helhetlig musiker som Veslemøy Narvesen.

Benedikte Askedalen, 22 år - vokal

Bendikte Askedalen er i ferd med å bygge opp en solid og spennende karriere. Hun er allerede godt profilert i en rekke musikalske sammenhenger bestående av hennes egne komposisjoner, tekster og en musikalsk visjon og en unik estetikk som er kun hennes egen. Askedalen er en artist som treffer deg i hjertet med følelsesladet og vakre utrykk som låtskriver, musiker og artist. Vi gratulerer Benedikte med årets musikkpris!

Foto:

Veslemøy Narvesen, foto: Thor Egil Leirtrø
Gabriel Gluch, foto: Nina Karlsen
Benedikte Askedalen, foto: Emilie Omland Grimstad

 

Illustrasjonsbilde | konsertbilde

Musikkpris

Vi deler ut Sparebanken Sør Musikkpris i samarbeid med Sørf (Sørnorsk kompetansesenter for musikk) til unge talenter i Agder og Telemark.
Illustrasjonsfoto til samfunnsansvar

Sparebanken Sør Idrettsstipend

Vi ønsker å hjelpe unge idrettstalenter i regionen med å nå sine mål. Derfor gir vi ut Sparebanken Sør Idrettsstipend.

Foto av de fire nominerte til Sparebanken Sør Kunstnerpris 2020

Sparebanken Sør Kunstnerpris

Kunstnerprisen deles ut annethvert år til en ung kunstner fra regionen. Prisen er på 150 000 kroner. Sparebanken Sør Kunstnerpris har etablert seg som en viktig pris for unge kunstnere fra Agder.