Meny

PSD2 og Open Banking

Den 1. april 2019 ble EUs andre betalingstjenestedirektiv (PSD2) en del av norsk lovgivning. Formålet med direktivet er å beskytte forbrukere, gjøre betalinger sikrere, fremme innovasjon og øke konkurransen i markedet for betalingstjenester.

Illustrasjonsfoto til API nå tilgjengelig for open banking

Alle banker oppdaterer derfor sine systemer slik at de kan møte de nye lovkravene. Alle banker må gi deg muligheten til å dele betalingskontoer med andre selskaper som Finanstilsynet har godkjent.

Nå kan du se og bruke betalingskontoer fra andre banker i Sparebanken Sør sin mobil- og nettbank, slik at du får enda bedre oversikt over din egen økonomi. Sikkerhet og personvern er viktig - du får full kontroll, og kan selv velge om du vil ta dette i bruk. Her ser du hvordan du gjør dette.

Er du utvikler eller jobber for et selskap som ønsker tilgang kan du lese mer på denne siden (åpnes i nytt vindu). Våre API-er er nå tilgjengelige.

Forbrukerrettigheter ved betalinger innen EU/EØS

EU-kommisjonen publiserte 5. september en brosjyre om forbrukerrettigheter knyttet til betalingstransaksjoner i Europa. Brosjyren er på engelsk, og rettighetene som er beskrevet i denne gjelder også for forbrukere som bor i Norge.

Les brosjyren om forbrukerrettigheter i Europa her (åpnes i nytt vindu).

Bilde av mobilbank som viser at du kan se konto fra flere banker

Nå trenger du bare én bank

Har du konto i flere banker? Nå kan du se dine kontoer i vår mobilbank og nettbank! Det vil gjøre det enklere å holde oversikten over egen økonomi, og du slipper å logge inn i mange ulike apper. Samle din økonomi i en av landets beste mobilbanker.