Nå trenger du bare én bank

  •  

Har du konto i flere banker? Nå kan du se kontoene dine i vår mobilbank og nettbank! 

Det vil gjøre det enklere å holde oversikten over egen økonomi, og du slipper å logge inn i mange ulike apper. Samle din økonomi i en av landets beste mobilbanker.

I snitt bruker nordmenn flest mer enn to banker. Det er derfor vi med stor glede gir deg mulighet til å samle kundeforholdet i vår mobilbank -  en av landets aller beste mobilbanker med toppscore i både App Store og Google Play. Du kan logge inn med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning  i vår mobilbank og få full kontroll hos oss.

Inntil videre er det brukskontoer og enkelte sparekontoer du kan se i mobilbank eller nettbanken din. (Det er ikke mulig å hente informasjon om for eksempel lån og verdipapirer.) Kontoene vil vises med de siste transaksjonene, saldo, disponibelt beløp, kontonummer og kontonavn.

Slik legger du til kontoer i mobilbanken og nettbanken

Slik henter du enkelt inn kontoer fra andre banker i mobilbanken: Oppdater appen først. Klikk på meny, velg konto og avtaler, og legg til bank. I nettbank velger du meny og legg til bank.

Det er nå mulig å se kontoer fra 36 andre banker i vår mobilbank. Vi vil utvide listen over banker du kan legge til fortløpende utover høsten og snart kan du legge til kontoer fra Nordea, DNB, Eika, Sparebanken Vest og Danske bank også!

Nå kan du legge til disse bankene:

BN Bank
Etne Sparebank
Fana Sparebank
Flekkefjord Sparebank
Gjensidige Bank
Handelsbanken
Haugesund Sparebank
Helgeland Sparebank
KLP Banken
Landkreditt Bank
Lillesand Sparebank
Luster Sparebank
OBOS Banken
Pareto Bank
Sbanken
Skudenes & Aakra Sparebank
Sparebank 1-bankene (14 stk.)
Sparebanken Sogn og Fjordane
Sparebanken Øst
Spareskillingsbanken
Swedbank
Søgne og Greipstad Sparebank
Voss Sparebank

PSD2 er et EU-direktiv som regulerer betalingsformidling i EU og EØS. Direktivet ble innført i 2018 i EU og blir gjeldende i Norge fra høsten 2019. Kort oppsummert vil direktivet gi deg som bankkunde mulighet til å få samlet all kontoinformasjon om betalingskontoer på ett sted, på tvers av banker. Lær mer om PSD2 her. 

Er PSD2 trygt?

Ja, det er innført strenge sikkerhetskrav som skal redusere risikoen for svindel og beskytte kundens data. Alle aktører er forpliktet til å benytte sterk kundeautentisering. Sterk kundeautentisering krever at kundene identifiserer seg med minst to av tre faktorer, som vist nedenfor. 2-faktor.

Faktorer:

Noe du har: kort, mobil, kodegenerator, osv.
Noe du vet: passord, PIN-kode, osv.
Noe du er: fingeravtrykk, ansikt, iris, osv.

I Norge har vi brukt sterk kundeautentisering lenge og noen eksempler på det er BankID eller fingerID innlogging på mobilbank.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank