Meny

Nå trenger du ikke gå i banken med passet

Sparebanken Sør er første bank i landet der du kan legitimere deg via BankID. Et samarbeid med Vipps gjør at bankkundene ikke lenger må ta med seg passet fysisk til banken.

Legitimer deg hjemmefra via BankID-appen

Ole Martin Kro er forretningsutvikler i Sparebanken Sør, og en av de som har utviklet ID-sjekk via BankID. Han har selv testet løsningen hjemme i egen stue.

– Det gjør det mye enklere. Du slipper å ta deg fri fra jobb for å oppsøke banken i åpningstiden, og du bruker veldig mye kortere tid på å legitimere deg. Enkelt, raskt og sikkert!

Tungvint og tidkrevende

En ny lov om hvitvasking og terrorfinansiering gjorde at myndighetene krevde at bankkunder i hele landet måtte møte fysisk opp i banken for å vise pass. I Sparebanken Sør måtte tusenvis av kunder innom i løpet av høsten 2019.

– Det var utfordrende kapasitetsmessig for oss i banken, og ikke minst var det utfordrende for kundene som måtte bruke tid på å møte opp i banken med passet, i tillegg til at mange måtte til politiet for å fornye passet. Det var vanskelig å kommunisere hvorfor mennesker som har vært kunder i mange år, plutselig må legitimere seg på nytt – og at det måtte skje fysisk i banken.

– Som bank må vi ha en løpende oppfølging av kundene og kundeforholdet, også når det gjelder legitimering. Derfor er jeg glad vi nå kan presentere en løsning for kundene som ikke krever fysisk oppmøte, forklarer Kro, som legger til at det eneste unntaket blir ved utstedelse av BankID.

Skanner passet og ansiktet

Som første bank i landet lanserer Sparebanken Sør ID-sjekk via BankID. Løsningen er utviklet i samarbeid med Vipps.

– Enkelt fortalt foregår det som følger: Du får beskjed fra banken om å legitimere deg, laster ned BankID-appen, om du ikke allerede har den, tar frem passet og setter i gang prosessen. Du skanner en kode i passet ditt først, så skanner du ditt eget ansikt. BankID-appen vil med det sjekke om personen i passet er den samme som skanner ansiktet. Det hele er gjort unna på to minutter og er veldig enkelt, sier Kro, som også ser fordeler for banken.

– Det er mindre tidkrevende også for oss, i tillegg til at det er med på å redusere muligheten for identitetstyveri, siden vi nå faktisk får sjekket at det er eieren av legitimasjonen som leverer den inn.
Kro forteller at de siden i vår både har utviklet og testet løsningen.

– Det har vært en lang og god prosess for å sørge for at det både er trygt og effektivt. Løsningen har vært testet i flere runder, også hos kunder. Når vi nå lanserer den, så er vi sikre på at det fungerer bra. Vi er litt stolte over å være første bank i landet som tilbyr dette til sine kunder!

Sparebanken Sør bidrar til reduksjon av klimagassutslipp på mange vis

Skal måle klimagassutslippene til lånekunder

Som én av over 150 banker og investorer fra hele verden, har Sparebanken Sør forpliktet seg til å måle og offentliggjøre klimagassutslippene i utlåns- og investeringsporteføljen.

Geir Bergskaug er administrerende direktør i Sparebanken Sør

Vi innfører kundeutbytte

Styret i Sparebanken Sør foreslår å innføre kundeutbytte. – Det innebærer at en del av bankens overskudd gis tilbake til kundene våre. For en vanlig privatkunde vil utbyttet kunne utgjøre flere tusen kroner i året.