Meny

Økonomiundervisning i skolen

Er du interessert i å gi elevene dine verdifull kunnskap om personlig økonomi? Sparebanken Sør tilbyr engasjerende økonomikurs til skoler i landsdelen i samarbeid med Ungt Entreprenørskap.

Kenneth Sjåvåg er privatøkonom i Sparebanken Sør

Kursene er laget for å utruste ungdom med nødvendige økonomiske ferdigheter for livet.

Våre kurs

Økonomi og karrierevalg for 10. trinn

Dette 2,5-timers kurset kombinerer teori og praksis. Elevene lærer hvordan karrierevalg og økonomiske avgjørelser påvirker fremtiden deres. Gjennom interaktive oppgaver på PC eller nettbrett, utforsker de konsekvenser av økonomiske valg, håndtering av uforutsette utgifter, betydningen av sparing, og mer. Kurset avsluttes med en lærerik kahootquiz.

ØkonoMin for videregående skole

I dette 1,5-timers programmet får elevene en grundig gjennomgang av personlig økonomi, inkludert temaer som budsjett, sparing, og smart bruk av banktjenester. Elevene får også prøve seg på å lage et realistisk budsjett for fremtiden, med spesiell fokus på boligsparing og realisering av boligdrømmer.

Hvordan bestille?

For å bestille et besøk av våre dyktige finansielle rådgivere, kan lærere, rådgivere eller rektorer enten bruke bestillingsskjemaet for økonomi og karrierevalg eller bestillingsskjemaet for ØkonoMin hos UE (åpnes i nytt vindu). Du kan også ta direkte kontakt med vår privatøkonom Kenneth Sjåvåg for en mer tilpasset avtale.

Kontakt oss

Kenneth Sjåvåg, privatøkonom

E-post: kenneth.sjavag@sor.no
Telefon: 97 54 28 05

Vi ser frem til å ut i skolene og bidra til økt livsmestring på det økonomiske området. Ditt valg om å involvere oss kan gi unge et viktig forsprang i deres økonomiske fremtid.

August Kvernland, Aleksander Eye Færavaag, Christian August Totland Iversen og Mathias Kiledal Johnsen oppstilt foran KKG videregående skole

Deltok på NM med grønn app

Ungdomsbedriften GreenChoice UB har utviklet en app som gjør det både enkelt og gøy å velge miljøvennlige produkter i dagligvarebutikken.

Eline Lund, Ida Venheim, Tønes Emil Mathisen og Remi Østensen. sitter ved et bord og snakker om kurset i privatøkonomi de nettopp har hatt.

Lærer å unngå luksusfella

– Det var lærerikt å lage budsjett. Jeg ble overrasket over hva ting faktisk koster, og at man burde ha forsikring på ganske mye, sier Eline Lund.