Meny

Disse vinner Sparebanken Sør musikkpris 2023

Sparebanken Sør Musikkpris deles ut av Sparebanken Sør i samarbeid med Musikkontoret Sørf. Prisen går til tre verdige vinnere, som får 50 000 kroner hver.

Eva Kvelland og Jarle Kvanvig

Eva Kvelland og Jarle Kvanvig. Foto Nicholas van Eck.

– Det var eksepsjonelt høyt nivå blant de nominerte i år, og det er flott å se hvor mye som beveger seg i regionen vår, sier direktør for marked og kommunikasjon, Eva Kvelland i Sparebanken Sør.

Til årets prisutdeling fikk vi inn mange nominasjoner fra hele nedslagsfeltet til Sparebanken Sør, fra Rogaland i vest til Vestfold i øst, sier Jarle Kvanvik i Musikkontoret Sørf. De som har nominert kandidater til prisen er Kristiansand Symfoniorkester, Sørnorsk Jazzsenter, Musikkontoret Sørf, Agder Musikkråd, Time Musikkråd og Vestfold og Telemark kulturnettverk.

Vinnerne av Sparebanken Sør Musikkpris 2023 er Mathias Schwaiger Pearson, Simen
Steinklev, Thea Ellingsen Grant.

– Vi gratulerer vinnerne med årets pris, og vil takke juryen for et godt arbeid med prisen, sier Eva Kvelland i Sparebanken Sør. 

Tidligere har prisen blitt delt ut annethvert år, men fra og med 2023 vil Sparebanken Sør Musikkpris deles ut hvert år.

– Vi er veldig glad for at Sparebanken Sør vil gjøre en så tydelig satsing på kultur i regionen vår, sier Jarle Kvanvig i Musikkontoret Sør.

Betydningsfull pris

Årets vinnere har bred bakgrunn, og prisen betyr mye.

– Prisen gir mulighet til å arbeide med prosjektene mine og skrive musikk i en kreativ ro da
det økonomiske er på plass, sier Thea Ellingsen Grant. Grant satser på flere ambisiøse bandprosjekter og lager musikk av eksepsjonell kvalitet. Grant ble nominert av Sørnorsk Jazzsenter og kommer fra Gvarv i Telemark.

Mathias Schwaiger Pearson spiller klassisk musikk og ble nominert av Kristiansand Symfoniorkester. Han sier det er en stor ære bare å bli nominert. – En slik pris kommer hjelper med utviklingen min videre, og jeg vil takke alle involverte, sier cellisten fra Kristiansand.

Simen Steinklev synes det er helt spesielt å vinne prisen i en tid hvor det er en utrolig vekst i musikkbransjen på Sørlandet. – Jeg har en utrolig stolthet i den regionale tilknytningen min her på Sørlandet og vil være med å bidra, så det er veldig kult å få en klapp på skuldra nå, sier Simen Steinklev.

Juryens begrunnelse

Mathias Schwaiger Pearson

Mathias er en 23 år gammel cellist fra Kristiansand. Tross sin unge alder er Mathias en anerkjent cellist og han skiller seg ut med sine ambisjoner for fremtiden. Juryen lar seg imponere av hans ønske om å spille inn og gi ut klassisk musikk, med fokus på norsk og nederlandsk musikk. Mathias er en spennende kunstner som løfter musikkmiljøet på Sørlandet.

Mathias S. Pearson spiller på cello

Foto: Jan Hordijk.

Simen Steinklev

Simen er en ung artist fra Arendal som har gjort mye på kort tid. Som musiker kjennetegnes låtene hans av hans tydelige stemme og klare budskap. Artistkarrieren hans har et proft og helhetlig uttrykk, som legger grunnlaget for en spennende fremtid. Simen er en kreativ og skapende drivkraft, som både gir ut musikk, studerer og bygger gode møtesteder rundt musikk.

Simen Steinklev med øyne lukket og hånd på hodet

Foto: Johannes Laukvik.

Thea Ellingsen Grant

Thea kommer fra Gvarv i Midt-Telemark og er vokalist, komponist og tekstforfatter. Hun jobber med flere ambisiøse prosjekter. Thea er en tydelig kunstner med egenart, som står fjellstøtt i sin sjanger. Juryen lar seg imponere av stilforstålsen og evnen til å hoppe over gjerdet og utfordre seg selv. 

Thea Ellingsen Grant

Foto: Hanna Lauridsen.

Juryen gratulerer vinnerne med Sparebanken Sør Musikkpris 2023.

Årets jury har bestått av

Bjørn Ole Rasch, UiA institutt for rytmisk musikk
Thea Iselin Øyhus-Revlin, Kristiansand symfoniorkester
Ann Helen Erichsen, FolkOrg
Ellen Sunde, musiker
Marianne Stranden, Sparebanken Sør