Meny

Søk om støtte til skolekorps

Nå kan skolekorps fra Sandefjord til Bryne søke om støtte fra Sparebanken Sør, som deler ut totalt 5,2 millioner til formålet. ­

Vi gir 5,2 millioner til skolekorps i 2024

Banksjef Beate Haakestad overrekker gaven til Norges Musikkorps Forbund Sør (bildet).

Alle korps som søker og oppfyller kriteriene får tildelt gave på 50 000 kroner.

– Dette er en vitaminpille for skolekorpsene og deres frivillige, som står på året rundt for å drifte dem. Gaven bidrar til å skape korpsglede for alle, sier Finn Arne Dahl Hanssen, daglig leder i Norges Musikkorpsforbund Sør (NMF Sør).

NMF Sør administrerer gaven på vegne av Sparebanken Sør. De har hatt en jevn vekst av antall medlemmer de siste årene, og tallene er høyere enn før pandemien. De ser også at ungdommer blir værende lenger i korpsene enn tidligere.

– Det er svært gledelig at flere og flere vil delta i korpsaktivitet. Pengestøtten som banken nå gir, er kjærkommen for å sikre videre vekst i skolekorpsene. Det vil kunne stimulere til både musikalsk aktivitet og instrumentinnkjøp, forteller Dahl Hanssen entusiastisk.  

Sparebanken Sør har en visjon om å skape bærekraftig vekst og utvikling for landsdelen, og prioriterer i stor grad tiltak for barn og unge.

– Vi er opptatt av å gi tilbake til samfunnet, og har et stort engasjement for å fremme musikk og samhold blant unge. Vi håper og tror at denne gaven vil oppmuntre skolekorpsene til å fortsette det flotte arbeidet de gjør, sier Trond Skjæveland, leder for marked og kommunikasjon i Sparebanken Sør.

Gaven ble offentliggjort 10. mars i Sandefjord i forbindelse med festkonsert på Hjertnesfestivalen 2024.

– Skolekorpsene i regionen oppfordres til å søke gjennom et enkelt søknadsskjema. Alle kvalifiserte søkere vil motta midler i begynnelsen av mai, og vi ser frem til en blomstrende vår med korpsaktiviteter, avslutter Dahl Hanssen.

Les saken hos musikkorps.no her (åpnes i nytt vindu).