Meny

Pål Ekberg blir ny konserndirektør i Sparebanken Sør

– Han har solid erfaring fra bank- og finanssektoren, og kan vise til både imponerende resultater og utmerkelser som leder i Nordea. Pål skal styrke vår markedsposisjon og blir et viktig tilskudd til konsernledelsen.

Pål Ekberg blir ny konserndirektør i Sparebanken Sør

På bildet: Pål Ekberg, konserndirektør personmarked fra 1. september 2023. 

Det sier konsernsjef, Geir Bergskaug, som fredag kunne fortelle at Pål Ekberg (47) har takket ja til stillingen som konserndirektør for personmarkedet i Sparebanken Sør. Ekberg kommer fra stillingen som direktør i Nordeas avdeling for personmarked, der han har hatt rollen som leder for rådgivning og salg – og ansvarlig for avdelingene i Norge.

– Det vekket umiddelbart min interesse da jeg ble kontaktet av Sparebanken Sør for denne rollen. Å jobbe for en velrenommert bank i en av Sørlandets mest spennende stillinger, gjør at jeg gleder meg til å videreutvikle den sterke posisjonen Sparebanken Sør har i landsdelen – både som bank og samfunnsaktør. Sammen skal vi skape solide resultater gjennom å bevare den nære relasjonen til våre kunder og kontinuerlig utvikle våre digitale tjenester. Det er dette fremtidens bank handler om. For å få til dette kreves tydelig retning og gjennomføringsevne, forteller Pål, som peker på de ansatte som den viktigste ressursen når han tar fatt på den nye jobben.

Den nye konserndirektøren kommer fra Kristiansand. Han startet som trainee i Nordea tilbake i 2000, og har siden hatt en rekke roller. Fra 2006 jobbet han fire år i Orkla Finans, før han gikk tilbake til Nordea, der han frem til i dag har hatt ulike lederroller og utmerket seg med titler som årets leder og «Best people manager».

Geir Bergskaug gleder seg til å få Ekberg med på laget fra 1. september, og har høye forventninger.

– Personmarkedsdivisjonen er vår største divisjon, og trenger en leder som har vilje og evne til endring, og samtidig har markedsteft og en sterk kundeorientering. Det får vi i Pål, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med ham til det beste for kundene, landsdelen og banken, sier Geir Bergskaug.