Meny

AS Nymo fikk næringsprisen for 2022

Hjørnesteinsbedriften og Ugland-eide AS Nymo fikk Sparebanken Sør Næringspris 2022. Stortingets 1. visepresident, Svein Harberg, overrakte prisen i Arendal gamle rådhus, torsdag 17. august under Arendalsuka 2023.

Fra venstre på bildet: Geir Bergskaug, Øyvind Riiber Boye, Svein Harberg og Helene Falch Fladmark

Fra venstre på bildet over:

  • Geir Bergskaug, konsernsjef i Sparebanken Sør
  • Øyvind Riiber Boye, administrerende direktør i AS Nymo
  • Svein Harberg, Stortingets første visepresident
  • Helene Falch Fladmark, jurymedlem og leder av Eyde-klyngen

– Prisen deles ut årlig, og skal gå til en person eller virksomhet som bidrar til å skape bærekraftig vekst og utvikling for landsdelen. Juryens valg har denne gangen falt på Grimstad-baserte AS Nymo, som har tatt viktige og ambisiøse grep i omstillingen til det grønne skiftet, sier konsernsjef i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug, på vegne av juryen.

AS Nymo ble etablert i 1946, kjøpt opp av Ugland-familien i 1956 og er en del av J. J. Ugland Companies. Bedriften er en solid hjørnesteinsbedrift i regionen, med over 300 ansatte og flere lærlinger. De har spesialkompetanse på offshore borepakker, prosessmoduler, boligmoduler, gassturbineksos- og luftinntakssystemer, og undervannsenheter.

Bidrar til lokalsamfunnet

Helse, sikkerhet og et godt arbeidsmiljø, basert på åpenhet og tillit, står høyt på agendaen i AS Nymo.

– De har gjennom flere generasjoner skapt arbeidsplasser, produkter og teknologi med god lønnsomhet – og har opparbeidet seg høy tillit for allsidighet, pålitelighet og høy kvalitet. Juryen har merket seg at de utviser et stort samfunnsansvar, gjennom betydelige økonomiske bidrag til lag, foreninger og ulike arrangementer i nærområdet, forteller Bergskaug.

Satser på havvind

Effektiv energiutnyttelse og krav til lavere forurensing har i mange år vært viktig for bedriften med store ambisjoner innenfor bærekraft. Omstillingen til det grønne skiftet har pågått i flere år, noe juryen har vektlagt i sin vurdering. Siden 2020 har de blant annet utviklet løsninger for havvind, sammen med anerkjente teknologipartnere.

– AS Nymo fra Grimstad er en svært verdig vinner av Sparebanken Sør Næringspris 2022, og både juryen og banken gratulerer, avslutter Bergskaug.