Meny

Er du en grønn analytiker?

Bankene har et stort ansvar i det grønne skiftet. Nå leter Elisabeth og Geir etter en skarp analytiker som kan gi Sparebanken Sør den kunnskapen de trenger for å ta de riktige valgene.

Elisabeth Asser og Geir Bergskaug i Sparebanken Sør leter etter en grønn analytiker

– Jeg trenger en kollega som både har et ekte engasjement for bærekraftsfeltet, liker å bryne seg på tall og rapporter – og er analytisk sterk.

Det forteller Elisabeth Austad Asser, som snart trer inn i rollen som bærekraftsansvarlig i banken. Sammen med administrerende direktør Geir Bergskaug er hun på jakt etter en bærekraftsanalytiker. Rollen er ny i banken, og vil blant annet ha ansvar for bærekraftsrapportering, ESG-analyser, utvikling og implementering av bærekraftsstrategier og -planer.

– Bærekraft er og må være en integrert del av alt vi gjør i Sparebanken Sør, og vi håper å finne en kollega som tar eierskap til og videreutvikler arbeidet. Kanskje har du erfaring som analytiker, jurist, revisor eller tilsvarende – eller kanskje er du helt nyutdannet, sier Elisabeth.

Et stort ansvar

Geir Bergskaug er stolt av bankens samfunnsrolle, og tydelig på at ansvaret de har i det grønne skiftet har høy prioritet på alle nivåer.

– Som bank har vi stor påvirkning på hvor kapitalen investeres, og vi har både et etisk ansvar og en regulatorisk plikt til å styre den i grønn retning. EU-taksonomien er bare ett av mange eksempler på regelverk som treffer bank- og finanssektoren. Den nye analytikerstillingen vil hjelpe oss med implementeringen og holde kontroll på alle relevante reguleringer som kommer vår vei, sier han.

Gleder seg til retur

Elisabeth har vært ansatt som leder i Sparebanken Sør lenge, men de siste årene har hun hatt permisjon for å ta en doktorgrad i kunstig intelligens og etikk ved UiA. Nå er hun i sluttspurten og klar for retur til banken.

– Det har vært spennende år, men jeg har savnet alle de fantastiske kollegaene mine. Banken er en stor kompetansebedrift, og full av dyktige, kompetente og engasjerte mennesker. Dette er en arbeidsplass som setter samfunnsansvaret høyt, og jeg vet at innsatsen på bærekraftsfeltet er viktig for mange. Jeg gleder meg til å lede bærekraftsarbeidet i banken, og jeg gleder meg til å se hvem jeg får med meg i den viktige analytikerrollen, sier en spent Elisabeth.

Stillingen hadde søknadsfrist 4. juni, og den nye bærekraftsanalytikeren kan ha arbeidssted i Arendal eller Kristiansand.