Meny

Bergskaug valgt til ny styreleder i Sparebankforeningen

Geir Bergskaug, administrerende direktør i Sparebanken Sør, er valgt til ny styreleder i Sparebankforeningen. Til høsten inviterer han alle landets sparebanker til Kristiansand.

Geir Bergskaug er administrerende direktør i Sparebanken Sør

– Sparebankene styrker samfunnet, og har en betydelig rolle i nærings- og samfunnsutviklingen. Vår historie handler om økonomisk trygghet, gode banktjenester og lokal samfunnsutvikling. Det har vært sparebankenes posisjon gjennom snart 200 år, og skal fortsette å være det fremover, forteller den nyvalgte styrelederen.

Sparebankforeningen er næringsorganisasjonen til 91 sparebanker og 34 sparebankstiftelser i Norge. Bergskaug, som inntil nylig var styreleder i Finans Norge, er klar på hva rollen til det nye styret er.

– Hovedoverskriften er næringspolitisk arbeid. Det betyr blant annet tett dialog med myndighetene om rammebetingelser og reguleringer som påvirker sparebankene og sparebankstiftelsene. Jeg ser frem til å jobbe sammen med et sterkt styre for å styrke sparebanknæringen.

Sparebankene samles i Kristiansand

Fra 31. oktober til 3. november samles hele sparebanknæringen til de årlige Sparebankdagene. I år går turen til Kristiansand og Kilden.

– Det er ekstra gøy å gå på som styreleder i et år der Sparebankdagene arrangeres på Sørlandet. Dette er ei næring med mye kraft og stor utvikling, og jeg gleder meg til å møte kollegaer fra hele landet, sier Bergskaug.

Les mer om Sparebankforeningen her (åpnes i nytt vindu).