Meny

Innskuddspensjon

Den vanligste løsningen for å spare til dine ansattes pensjon er innskuddspensjon. Bedriften betaler en sum hvert år til de ansattes pensjonskonto, og dere har noen valgmuligheter i løsningen. Innskuddspensjonen hos Frende er levert av Nordea Liv.

Enkelt å administrere innskuddspensjonen fra Nordea Liv

Pensjonsavtalen er enkel å administrere

Vi har gjort det enkelt for deg å registrere og administrere pensjonsavtalen for bedriften. Det digitale verktøyet er intuitivt å bruke og gjør arbeidet lettere for deg.

Bedriftsdialogen

I Bedriftsdialogen til Nordea Liv kan du registrere ansatte som begynner, blir syke eller slutter, endrer lønn eller stillingsprosent. Verktøyet gir deg full oversikt over avtalen. Se video om Bedriftsdialogen her (åpnes i nytt vindu).

Dette er reglene for innskuddspensjon

Bedriften bestemmer hvor god pensjonsavtale de ønsker for sine ansatte:

  • Minimumssatsene er 2 % av lønnen opptil 12 G
  • Mulig å spare inntil 7 % av lønnen opptil 12 G
  • Tilleggsinnskudd er mulig på inntil 18,1 % av lønnen mellom 7,1 G og 12 G

G står for grunnbeløpet i folketrygden som akkurat nå er på 118 620 kroner. Denne reguleres i mai hvert år med virkning fra 1. mai.

Summen av innskudd og avkastning skal brukes til utbetaling av alderspensjon. Alderspensjonen kan den ansatte ta ut fra 62 år, men må utbetales i minimum 10 år - og utbetalingstiden må minst vare til 77 år. Opptjent alderspensjon utbetales til de etterlatte ved død.