Meny

Se opp for svindelforsøk innenfor Bitcoin og andre kryptovalutaer

Det er i perioder mye fokus på investeringer i Bitcoin og andre kryptovalutaer. På grunn av denne oppmerksomheten har det vært en økning i investeringsbedragerier tilknyttet denne typen valutaer.

Kriminelle aktører etablerer det som ser ut som profesjonelle nettsted, og lokker med gode investeringsmuligheter, når de i realiteten lurer fra deg de pengene du har «investert».

Vi i Sparebanken Sør ønsker å gjøre våre kunder oppmerksomme på at slike svindelforsøk kan forekomme, og vi ber dere derfor om å være forsiktige og utøve nettvett i møte med slike potensielle aktører. Forsikre deg om at informasjonen og eventuelle vedlegg og lenker ser trygge og troverdige ut. Et godt tips er å gjøre noen egne søk etter aktøren som kontakter deg på internett, og se om noen andre har erfaringer med dem.

Skulle uhellet være ute og du mistenker at du har blitt svindlet, ber vi deg ta kontakt med banken umiddelbart og anmelde forholdet til politiet. På den måten kan banken forhindre at andre kunder blir svindlet, og bidra til at de kriminelle blir avslørt.